Imbatata de succesul cu Plumb, Dancila il ataca fioroasa pe Iohannis: „Face abuz de putere la adapostul imunitatii absolute”

politica

PSD in calcul restructurarea Guvernului in Parlament, a afirmat, luni, premierul Viorica Dancila, care l-a acuzat pe presedintele Klaus Iohannis ca, prin refuzul de a numi ministrii interimari, „ignora intr-un dispret total reguli, legi si decizii ale Curtii Constitutionale”.

„Vreau sa ii asigur pe toti ca nu ne temem si luam in calcul restructurarea Guvernului in Parlament”, a spus premierul inainte de inceperea sedintei de guvern.

Ea a adaugat ca deja Curtea Constitutionala a stabilit, prin Decizia 875/2018, ca presedintele in functie nu are niciun drept sa refuze aleatoriu numirile ministrilor interimari si ca acestia trebuie numiti pentru a fi asigurata buna functionare a Guvernului pana cand Parlamentul se va exprima asupra remanierii.

„Aceasta situatie creata de presedintele Iohannis, care, prin refuzul de a numi ministrii interimari, ignora intr-un dispret total reguli, legi si decizii ale Curtii Constitutionale, poate produce consecinte grave pentru cetatenii acestei tari si pentru relatiile Romaniei cu partenerii externi”, a aratat Viorica Dancila.

Potrivit prim-ministrului, refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a numi ministrii interimari „este un abuz constitutional si de putere” pe care acesta „isi permite sa il faca la adapostul imunitatii absolute pe care o are in fata legii”.

Anterior, Viorica Dancila a declarat ca „numirea Rovanei Plumb in functia de comisar european din partea Romaniei” reprezinta o reusita pentru tara noastra.

„Numirea Rovanei Plumb in functia de comisar european din partea Romaniei este o reusita pentru tara noastra. Este dovada si expresia increderii pe care presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o are in capacitatea Romaniei si a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat”, scrie Dancila, luni, pe Facebook.

Presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si-a dat luni acordul in ceea ce priveste lista comisarilor desemnati de statele membre, ce i-a fost pusa la dispozitie de Consiliul Uniunii Europene, lista pe care din partea Romaniei figureaza Rovana Plumb.

Mai mult despre: ,

Comentarii: