Cum imbraca propaganda PSD scandalul mafiot dintre Firea si Dragnea pentru a-si insela electoratul. Val de declaratii ale capilor PSD

politica

Presedintele Organizatiei Femeilor Social-Democrate, ministrul Rovana Plumb, sustine ca ​ ceea ce s-a intamplat in Comitetul Executiv este ceva obisnuit in democratie si arata ca fiecare membru al partidului isi poate exprima deschis pozitia in forurile statutare, unde toate deciziile sa iau prin vot, iar daca nu se vor lasa dezbinati social-democratii vor castiga si urmatoarele alegeri”. Mesaje similare sau identice au fost transmise si de Claudiu Manda, Mihai Fifor si ministrul Natalia Intotero.

​”Tot ce s-a intamplat in Comitetul Executiv este ceva obisnuit in democratie si arata ca fiecare coleg isi poate exprima deschis pozitia in forurile statutare ale partidului. In PSD toate deciziile sa iau prin vot. Majoritatea a decis si respectam toti deciziile. Mergem inainte. Suntem uniti si hotarati sa ducem pana la capat programul de guvernare. Daca nu ne lasam dezbinati si facem ce am promis romanilor, vom castiga si urmatoarele alegeri (…) Vedem in fiecare zi tentative si provocari nereusite de a dezbina acest partid, si din partea presedintelui Iohannis, si din partea Opozitiei, si din partea altor forte mai putin vizibile. Noi insa nu vom intra in acest joc politic al dezbinarii. Romania chiar are obiective mult mai importante de realizat, iar toate aceste dispute politice sunt irelevante pentru cetatenii care ne-au votat”, a transmis, duminica, printr-un comunicat de presa, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Si ministrul Apararii, Mihai Fifor, vicepresedinte PSD, sustine ca „Comitetul Executiv National a demonstrat inca o data ca Partidul Social Democrat este nu doar cel mai puternic, ci si cel mai democratic partid din Romania, in care diferentele de opinie sunt respectate si ascultate, iar deciziile importante se iau impreuna”. El mai spune ca, oricat de mult s-ar stradui adversarii partidului sa lanseze in spatiul public ideea unei dezbinari prin interpretarea unor diferente de opinie drept partizanate care urmaresc sa provoace schisme, fragmentari sau ruperi ale PSD, „planul lor este din nou dat peste cap”.

Un mesaj similar a transmis, duminica, si ministrul Natalia Intotero, vicepresedinte PSD, care spune ca „CEx a reconfirmat faptul ca PSD este un partid unit, care isi intelege imensa responsabilitate pe care o are”.

„Au fost exprimate opinii pertinente legate de implementarea proiectelor asumate de partid, stadiul si ritmul lor, si chiar daca au fost exprimate nemultumiri si critici punctuale, este absolut firesc pentru un partid democratic si responsabil cum este PSD. Un partid mare, cu tot atatea orgolii, dar care are raspunderea guvernarii Romaniei. Astfel, au fost evaluate progresele programului de guvernare, s-au discutat deschis probleme atat de natura programatica, cat si de perceptie publica. ​PSD guverneaza bine. O demonstreaza cifrele si rating-urile de tara. Evolutiile sociale si economice demonstreaza faptul ca masurile implementate au asezat Romania pe drumul cel bun, fie ca vorbim de cresterea salariilor si pensiilor, de investitii straine directe, care sunt pe plus, ca si exporturile sau PIB-ul, dar cel mai important cu o datorie guvernamentala in scadere. ​PSD are o agenda incarcata, cu proiecte strategice ce trebuie duse la capat”, arata Intotero.

Ea mai sustine ca ​PSD a venit la guvernare cu un program eficient, iar rezultatele se vad, ca mai sunt foarte multe lucruri de facut, dar exista toata raspunderea si sustinerea pentru ca lucrurile sa fie duse la bun sfarsit. „CEx a reconfirmat faptul ca PSD este un partid unit, care isi intelege imensa responsabilitate pe care o are”, adauga Intotero.

Social-democratii s-au reunit, sambata, la Neputun, intr-o sedinta a Comitetului Executiv National, care a durat aproximativ sase ore si in care primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a adus acuzatii grave ministrului de Interne, Carmen Dan, careia i-a cerut demisia, propunere respinsa insa la vot.

Gabriela Firea a declarat, la finalul CExN, ca le-a transmis colegilor sai un mesaj al comisarului european Corina Cretu, care i-a spus ca presedintele CE Jean-Claude Juncker si comisarii europeni si sunt ingrijorati pentru situatia din Romania si pentru ceea ce s-a intamplat in 10 august. Ea a afirmat ca, in contextul in care a transmis ingrijorarile de la Bruxelles si faptul ca in 18 septembrie presedintele CE va transmite un mesaj in acest sens, a spus in sedinta PSD ca pentru violentele din Piata Victoriei o vina o poarta ministrul Carmen Dan, care a incercat sa paseze raspunderea prefectului, „salvand practic imaginea publica a domnului presedinte Dragnea, care a propus-o”. De asemenea, Firea i-a adus acuzatii grave lui Carmen Dan, relatand ca aceasta a venit cu mesaje printate cu discutii intre prefectul Capitalei Speranta Cliseru si secretari de stat in MAI. Firea a spus ca ministrul de Interne are o problema personala cu ea si cu Speranta Cliseru, pe care a jignit-o.

Firea a mai spus ca relatia dintre ea si presedintele PSD Liviu Dragnea este una tensionata si ca, desi spera sa se rezolve, este putin probabil pentru ca Dragnea nu vrea sa o schimbe pe Carmen Dan din functia de ministru al Afacerilor Interne.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a sustinut, referitor la conflictul dintre primarul Capitalei Gabrielei Firea si ministrul de Interne Carmen Dan pe tema violentelor de la mitingul din 10 august, ca ii intelege supararea Gabrielei Firea, dar nu este de acord cu ea. Dragnea a spus ca sustinerea sa pentru Carmen Dan este mai putin importanta si ca faptul ca in sedinta CEx s-a votat aproape in unanimitate pentru ca ministrul de Interne sa nu fie demis este o dovada a faptului ca acest lucru nu ar mai trebui adus in discutie. Liderul PSD a subliniat ca spera ca Firea sa treaca epste suparare, insa „sa discuti despre prefect trei ore e cam mult”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: