Imensa mascarada. Toader se va grabi sa ceara revocarea lui Kovesi pentru ca adevarul sa nu iasa la suprafata. Ce s-a intamplat la Ploiesti, in realitate

analize

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu explica limpede, intr-un material publicat pe ziare.com, de ce PSD, Antena 3 si Romania TV fac presiuni uriase asupra lui Tudorel Toader pentru a o revoca de urgenta pe Laura Codruta Kovesi din fruntea DNA. Ministrul Justitiei a anuntat deja ca nu intentioneaza sa sesizeze Inspectia Judiciara.

Jurnalista este convinsa ca ancheta Inspectiei Judiciare va scoate la iveala faptul ca Vad Cosma a fost folosit, la dorinta sa, ca martor cu identitate protejata. „Intreg esafodajul minciunii se va prabusi in capul celor care au pus la cale imensa mascarada”, scrie Dogioiu.

„Povestea e simpla, dupa cum o vad eu. Vlad Cosma se profileaza ca martor denuntator cu identitate protejata in dosarul Ghita – alegeri in Republica Moldova. Deci el a denuntat, dar nu a vrut sa se stie lucrul acesta.

Si cine a ascultat intregistrarile cu el si procurorul Negulescu prezentate in emisiunea lui Rares Bogdan intelege ca omul era dispus la orice pentru a mai obtine o scadere din pedeapsa de care pare sigur ca o va primi. Ar fi vandut pe oricine pentru un pic de bunavointa.

Fiind martor cu identitate protejata, in dosar nu putea sa apara nimic legat de numele lui, nici macar celebrele tabele in cauza. Asa ca Vlad Cosma a primit o identitate moldoveneasca si s-a dus sa trimita plicul cu tabele de la Chisinau, astfel incat numele lui sa nu apara in dosar.

Cand i se explica ce si cum trebuie sa faca pentru a intra in povestea creata ca acoperire, i-a inregistrat pe procurori, a compilat inregistrarile si le-a vandut ca operatiune de confectionare de probe. A fost executantul unei regii care a implicat initial santajarea DNA, apoi o uriasa desfasurare de forte despre care vorbeste transcrierea din comunicatul DNA.

Daca tot mor de grija prezumtiei de nevinovatie a lui Valcov, Dragnea & Co, nu vad de ce PSD-ALDE si televiziunile afiliate nu o respecta si in cazul procurorilor DNA, in frunte cu Laura Codruta Kovesi, pana cand vom avea un verdict final al CSM.

Si, totusi, vedem ca PSD-ALDE si televiziunile lor de casa fac presiuni uriase asupra ministrului Justitiei pentru a o revoca pe Laura Codruta Kovesi imediat, fara nicio ancheta.

De ce oare asa o graba nebuna?

Pentru ca adevarul sa nu iasa la iveala la Inspectie si in CSM, acolo unde procurorii pot spune ceea ce nu pot spune public, adica povestea martorului acoperit. Daca se va ajunge acolo, intreg esafodajul minciunii se va prabusi in capul celor care au pus la cale imensa mascarada.

Si asta trebuie evitat cu orice pret, cu atat mai mult cu cat unii dintre ei ar putea risca chiar revocarea liberarii conditionate”, a explicat Ioana Ene Dogioiu pe ziare.com.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: