Imensul domeniu de baroneasa al Sorinei Pintea. Pensionarii PSD sunt fericiti, Pintea se intoarce la o casa cat zece de-ale lor – Video

politica

Sorina Pintea detine un amplu domeniu in localitatea Baita din judetul Maramures, pe care se afla o vila uriasa care nu este trecuta in declaratia de avere. Imagini de pe acest domeniu au aparut la Antena 3 in urma cu un an.

In declaratia de avere, Pintea scrie ca are un teren de 8.200 mp in Baita, insa nu mentioneaza nimic despre viloiul amplasat pe acest teren.

Imagini cu viloiul Sorinei Pintea au fost publicate de podul.ro:

Pintea nu a mentionat nimic despre aceasta vila in declaratia de avere, insa s-a dat singura de gol cand a chemat Antena 3, anul trecut, sa o filmeze acasa.

Citeste si: CTP, explozie de revolta dupa eliberarea lui Pintea: „Iata cum esti tratat daca ai fost stab in tara asta! Cati bolnavi au murit in usa spitalelor, fara sa li se dea vreo atentie, cum are aceasta doamna”

Zeci de pensionari din Baia Mare au manifestat, joi, in fata Palatului de Justitie, solicitand „eliberarea doamnei doctor care salveaza vieti”.

Citeste si: Sustinatoare Sorina Pintea: „PSD-ul e om de omenie, ne-o dat bani in jab. Doctorita noastra, care salveaza vieti de oameni, e la arest”

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, ca Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii, sa fie eliberata din arest preventiv, urmand ca aceasta sa fie cercetata sub control judiciar in dosarul in care este acuzata de luare de mita.

CAB a admis contestatia depusa de Sorina Pintea si a desfiintat decizia Tribunalului Bucuresti prin care a fost arestata preventiv in data de 29 februarie.

Judecatorii de la CAB au dispus ca Sorina Pintea sa fie plasata sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, perioada in care trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemata; sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la IPJ Maramures, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de aceasta institutie ori de cate este chemata.

De asemenea, Sorina Pintea nu are voie sa comunice direct sau indirect cu inculpatul Mihai Coste, precum si cu martorii George Lucian Tudor, Octavian Niculescu, Marius Mihai Barbul si Dan Botorce.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, judetul Maramures, este acuzata de DNA de savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

„In perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect ‘proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente’, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca (n.r. – Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare) cu societatea comerciala. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite”, se arata in ordonanta procurorilor.

Conform sursei citate, „in data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

Mai mult despre:

Comentarii: