„Imi displace profund, ideea este profund toxica”. Iohannis il pune taios la punct pe Dragnea, desfiinteaza cea mai noua manipulare a liderului PSD

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, in Bulgaria, referitor la relatia Romaniei cu UE si cu SUA, ca tara noastra nu trebuie sa aleaga intre cele doua parteneriate.

Politica externa a Romaniei se bazeaza pe trei piloni, parteneriatul strategic cu SUA, apartenenta la NATO si apartenenta la UE. In acest context, am subliniat ca relatia buna transatlantica e vitala. Am fost multumit, ca sa nu zic bucuros, aseara, cand am constatat ca majoritatea liderilor europeni asa vad lucrurile. Deci, noi nu intram intr-o logica de adversitate cu SUA. Sunt un partener extrem de important pentru noi. Asa cum intr-o familie mai apar neintelegeri, asa si intre parteneri se intampla sa apara sincope. Asta nu inseamna ca renuntam la relatia de parteneriat cu SUA sau ca renunta cineva la UE. O astfel de abordare ar fi fundamental gresita.

Imi displace profund ca sunt anumite persoane in Romania care incearca sa induca ideea ca trebuie sa alegem intre SUA si Europa. Nimic mai fals. Pana si ideea aceasta este profund toxica si contraproductiva. Noi am ales si SUA si UE. Nu ne-a obligat nimeni la aceste lucruri. De cate ori va fi nevoie, voi sublinia importanta ambelor relatii pentru Romania si importanta relatiei transatlantice. Acest lucru va fi discutat si vom reusi sa lamurim problemele pe care le avem, de exemplu, pentru tarifele la export”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Declaratiile au fost facute in Bulgaria, unde seful statului participa la Summitul Uniunea Europeana – Balcanii de Vest. Miercuri seara, presedintele a participat la reuniunea informala a Consiliului European.

„Am fost foarte bine primit, intotdeuna sunt bine primit si cred ca trebuie sa fie foarte clar: noi facem parte cu adevarat din Uniunea Europeana. Ca reusim sa gafam din cand in cand e iarasi adevarat dar aici vorbim de o integrare pe care ne-o dorim a fi tot mai solida”, a precizat seful statului.

Klaus Iohannis a precizat ca la reuniunea informala nu s-a discutat despre mutarea ambasadei din Israel.

„Cred ca noi avem o rezolutie care este destul de clara. Nu a semnalat acum nimeni nevoia unei noi declaratii pe aceasta tema. Cu totii am regretat ca la granita cu Fasia Gaza au fost atatea victime dar despre mutarea ambasadei nu am vorbit”, a spus presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: