„Imi venea sa il omor”. Tatal Alexandrei s-a intalnit cu ucigasul Gheorghe Dinca

news

Curtea de Apel Craiova urmeaza sa se pronunte in cauza privind cererea de stramutare de la Tribunalul Olt a dosarului Caracal, cerere formulata de parintii Alexandrei Macesanu, care s-au intalnit, marti, pentru prima data cu Gheorghe Dinca.

Avocatul familiei Macesanu, Aurel Moldovan, a afirmat ca au solicitat stramutarea acestui dosar, pentru ca au „suspiciuni rezonabile ca acel judecator va fi impartial si va judeca dupa cum i se va dicta”, nu dupa probele administrate in aceasta cauza.

„Oricum, indiferent unde va fi, noi am invocat cel putin cinci exceptii pe camera preliminara urmand sa se pronunte si atunci vom vedea daca va fi impartial sau nu. Din punctul meu de vedere, pentru a inlatura orice suspiciune rezonabila cu privire la acest aspect, ar trebui sa trimita dosarul undeva spre Tribunalul Mehedinti sau oriunde in alta parte, mai putin in Dolj si Olt. Stim bine ca procurorul Vasilescu a instrumentat aceasta cauza si, din cate am inteles, sotia acestuia este judecator la Curtea de Apel Craiova”, a spus avocatul familiei Macesanu, citat de Agerpres.

Prezenti in sala de judecata, parintii Alexandrei, care de mai bine de o jumatate de an nu stiu ce s-a intamplat cu fiica lor, s-au intalnit pentru prima data cu Gheorghe Dinca, moment pe care l-au suportat foarte greu.

Intrebat cum i s-a parut Gheorghe Dinca, Ion Macesanu, tatal Alexandrei, a afirmat ca acesta „era senin, aranjat, imbracat, barbierit, chiar arata bine, ca si cand nu ar fi facut nimic”.

„Cand l-am vazut am simtit ca si cand ai merge cu masina si, la un moment dat, iti dai seama ca ai ramas fara frane. Va dati seama ca imi venea sa il omor”, a spus Ion Macesanu.

In legatura cu cererea de stramutare a dosarului, acesta a spus ca spera ca judecatorul sa decida stramutarea pentru a inlatura orice suspiciune: „Poate ca judecatorul se gandeste si el ca are copii si il vede Dumnezeu daca cumva face greseli”.

Intrebat de instanta daca doreste ca dosarul sa fie stramutat, Gheorghe Dinca a spus ca el vrea ca dosarul sa fie judecat de magistratii din Olt, pentru ca „nu are nicio legatura cu interlopii de acolo”.

Gheorghe Dinca si Stefan Risipiteanu raman in arest preventiv, dupa ce Tribunalul Olt a dispus, pe 7 februarie, mentinerea acestei masuri preventive fata de cei doi inculpati, iar Curtea de Apel Craiova a mentinut aceasta decizie, respingand, pe 17 februarie, contestatia formulata de Risipiteanu. Pe 15 ianuarie a fost inregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea in judecata a celor doi inculpati din „cazul Caracal”, Gheorghe Dinca (pentru infractiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – doua fapte, omor calificat – doua fapte, profanare de cadavre – doua fapte) si Stefan Risipiteanu (pentru infractiunea de viol). Dinca este acuzat ca le-a ucis pe cele doua fete – Luiza Melencu si Alexandra Macesanu – in locuinta sa din Caracal si a fost trimis in judecata, de catre procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat si profanarea de cadavre. Risipiteanu a fost trimis in judecata pentru viol.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: