Imigrantii vin tot mai MULTI. Miercuri s-a inregistrat un nou RECORD in Ungaria

news

Un numar record de 10.046 de migranti au intrat miercuri in Ungaria, in mare lor majoritate din Croatia, a anuntat joi politia, citata de AFP.

Aceasta cifra bate precedentul record de 9.380 de migranti intrati in tara care a fost inregistrat la 14 septembrie, in preziua inchiderii de catre Budapesta a frontierei cu Serbia, pe unde tranzitau majoritatea refugiatilor.

Din cei 10.046 de migranti inregistrati miercuri, 9.939 venind din Croatia, tara prin care tranziteaza de noua zile cvasitotalitatea fluxului de migranti in Balcani.

Sositi la frontiera croato-ungara, marea majoritate a migrantilor sunt transportati direct de autoritatile ungare spre frontiera cu Austria, de unde isi continua drumul spre Germania.

In acelasi timp, a declarat joi directorul Institutului pentru cercetari asupra migratiei cotidianului Magyar Hirlap, nu se anticipeaza ca numarul migrantilor sa scada considerabil in cursul iernii.

Invocand statistici, Balazs Orban a precizat ca cifrele au scazut in iernile din 2012 si 2013, dar au crescut clar in iarna lui 2014, reflectand o schimbare in motivatia migrantilor.

Conditiile din taberele de refugiati din Turcia vor continua sa se deterioreze, in special iarna. In urma cu cativa ani multi sirieni au ales sa se intoarca in tara lor la acel moment, dar acum sunt mai inclinati sa se deplaseze spre Europa, a spus Balazs Orban.

In ceea ce priveste propunerile avansate de premierul ungar Viktor Orban la Bruxelles, directorul general al Institutului a spus ca UE subestimeaza importanta apararii frontierelor sale.

‘Prim-ministrul se axeaza mai degraba pe prevenirea viitorului val de migranti decat pe un sistem de distribuire a celor care sunt deja aici’, a spus el, citat de Agerpres.

Cu toate acestea, apreciaza Balazs Orban, nu este o infrangere pentru Ungaria faptul ca UE a aprobat regimul de cote pentru distribuirea migrantilor. In acest fel, Ungaria a evitat sa fie o tara din prima linie, ceea ce ar fi implicat primirea a zeci de mii de migranti in viitorii ani in ‘hotspot’-uri, respectiv centre de primire pentru refugiati ale UE.

‘Cu regimul de cote, Ungaria va trebui sa primeasca maxim o mie de migranti, ceea ce reprezinta o multime care poate fi gestionata’, a mai spus Balazs Orban.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: