Imnul Ucrainei, difuzat la Moscova de un important post de radio. O noua lovitura a hackerilor, au difuzat si melodii anti-razboi

externe

Un important post de radio rusesc a fost piratat si a inceput miercuri sa difuzeze imnuri ucrainene si cantece anti-razboi.

Buletinul de stiri de la ora pranzului de pe Kommersant FM, post de radio afiliat ziarului Kommersant, a fost intrerupt brusc de imnul militar ucrainean,  a relatat reporterul BBC Francis Scarr.

Alexey Vorobyov, redactorul-sef al Kommersant FM, a confirmat pentru agentia de stiri de stat Tass ca postul a fost piratat miercuri.

„Am fost intr-adevar piratati”, a declarat el.

Printre alte melodiile difuzate pe Kommersant FM s-au numarat imnul national ucrainean si „I don’t need a war” al trupei rock rusesti Nogu Svelo.

Iata un clip cu imnul national ucrainean difuzat miercuri la Kommersant FM, redat de Business Insider:

Kommersant este detinut de oligarhul rus Alisher Usmanov, a cincea cea mai bogata persoana din Rusia, pe care Uniunea Europeana l-a descris ca fiind „unul dintre oligarhii favoriti ai lui Vladimir Putin”. Usmanov a fost sanctionat de SUA si UE in urma invaziei Rusiei in Ucraina.

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie de incidente in care programele media rusesti au fost intrerupte cu mesaje impotriva razboiului.

La jumatatea lunii martie, un editor de la principalul post de televiziune rusesc de stat Channel One a intrat peste transmisiunea in direct a retelei sale cu pancarte pe care scria „Nu credeti propaganda” si „Aici va mint”.

Luna trecuta, emisiunile televiziunilor rusesti au fost piratate pentru a afisa un mesaj impotriva razboiului in aceeasi zi in care tara organiza un festival militar national. Intr-unul dintre mesaje se putea citi, potrivit BBC Monitoring: „Pe mainile voastre este sangele a mii de ucraineni si al sutelor de copii ucisi”.

De asemenea, in luna mai, trei posturi de radio din Sankt Petersburg au difuzat cantece ucrainene si anti-razboi timp de mai bine de doua ore, potrivit publicatiei ruse The Insider.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: