Impactul asupra Romaniei a victoriei lui Viktor Orban: „Dragnea, care deja il copiaza, va fi convins ca asta e calea de urmat. Viitorul regiunii nu arata prea bine”

news

Victoria zdrobitoare a lui Viktor Orban in Ungaria este de rau augur pestru viitorul Europei centrale si de est, considera jurnalistul Dan Tapalaga. Orban a reusit sa obtina, pentru a treia oara, o majoritate de peste doua treimi cu un discurs nationalist si anti-UE.

„Cu a treia victorie categorica la activ, Orban isi asigura din nou majoritatea de doua treimi cu care va putea conduce mai departe discretionar Ungaria. Au invins discursul anti-UE, anti-migranti si anti-Soros, dupa o campanie in care s-a discutat prea putin despre adevaratele probleme. Vestea proasta este ca Orban va face prozeliti in regiune iar Dragnea, care deja il copiaza, va fi convins ca asta e calea de urmat din moment ce se bucura de atat de mult succes. Viitorul regiunii nu arata prea bine”, a comentat Tapalaga pe Facebook.

Alianta de guvernamant Fidesz – Partidul Popular Crestin Democrat (KDNP) a castigat alegerile parlamentare din Ungaria, in conditiile in care a obtinut 49,51% dintre voturi dupa numararea a 69,14% dintre circumscriptiile electorale.

“Am castigat”, cu aceste cuvinte si-a inceput discursul Viktor Orban in fata multimii adunate la sediul Fidesz.

„Va multumesc ca ati crezut in noi; va multumesc ca ati ramas alaturi de noi”, a spus el.

Orban a multumit si voluntarilor si sotiei sale.

„Traiasca Ungaria, va multumesc pentru tot!”, si-a incheiat discursul Viktor Orban.

Partidul nationalist radical Jobbik a primit 19,99% dintre voturile numarate, urmat de alianta Partidul Socialist – Parbeszed Magyarorszagert (Dialog pentru Ungaria) cu 11,85%.

Formatiunea LMP („Politica Poate Fi si Altfel”) a inregistrat 6,47% dintre voturi. Coalitia Democratica (DK) a strans pana acum 5,32% dintre sufragii. Restul partidelor au sanse infime sa intruneasca pragul minim pentru intrarea in Parlament.

Rezultatele reprezinta o victorie rasunatoare pentru partidul premierului Viktor Orban, Fidesz, care ar putea obtine 134 de locuri in viitorul legislativ, adica o majoritate de doua treimi.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, l-a felicitat pe premierul ungar Viktor Orban, pentru victoria in alegerile legislative care s-au desfasurat duminica in Ungaria, relateaza news.ro.

”Felicitari! Buna treaba, noroc in urmatorii patru ani!”, este mesajul postat pe Facebook de Kelemen Hunor pentru Viktor Orban.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: