Categories: externe

Impactul usturoiului chinezesc asupra securitatii SUA: Un senator republican sustine ca usturoiul chinezesc este nesigur din cauza metodelor de cultivare insalubre

Un senator american a cerut o ancheta guvernamentala cu privire la impactul importurilor de usturoi din China asupra securitatii nationale, potrivit BBC.

Senatorul republican Rick Scott i-a scris secretarului pentru comert, sustinand ca usturoiul chinezesc este nesigur, invocand metode de cultivare insalubre.

China este cel mai mare exportator mondial de usturoi proaspat si congelat, iar SUA este un consumator major. Insa SUA au acuzat China ca „arunca” usturoi pe piata la preturi sub cost. De la mijlocul anilor 1990, SUA au impus taxe mari asupra importurilor din China pentru a preveni iesirea de pe piata a producatorilor americani. In 2019, in timpul administratiei Trump, aceste tarife au fost majorate.

In scrisoarea sa, senatorul Scott se refera la aceste preocupari existente. Dar el continua subliniind „o preocupare severa de sanatatea publica privind calitatea si siguranta usturoiului cultivat in tari straine – mai ales usturoiul cultivat in China comunista”. El se refera la practici care, spune el, au fost „bine documentate” in videoclipuri online, bloguri de gatit si documentare, privind cultivarea usturoiului inclusiv in canalizare.

Senatorul a cerut Departamentului de Comert sa ia masuri, conform unei legi care permite investigarea impactului anumitor importuri asupra securitatii SUA.

Scott prezinta, de asemenea, multe detalii privind diferitele tipuri de usturoi care ar trebui analizate: „Toate tipurile de usturoi, intreg sau catei, decojit sau nu, proaspat, congelat, conservat sau ambalat in apa sau in alte substante neutre”.

„Siguranta si securitatea alimentara reprezinta o urgenta existentiala care reprezinta amenintari grave la adresa securitatii noastre nationale, a sanatatii publice si a prosperitatii economice”, a adaugat el.

Biroul pentru Stiinta si Societate de la Universitatea McGill din Quebec, care incearca sa popularizeze si sa explice problemele stiintifice, spune ca „nu exista dovezi” ca apele uzate sunt folosite ca ingrasamant la culturile de usturoi din China.

„In orice caz, nu este nicio problema cu asta”, spune un articol publicat de universitate in 2017.

„Deseurile umane sunt un ingrasamant la fel de eficient ca si deseurile animale. Raspandirea apelor uzate umane pe campuri nu suna atragator, dar este mai sigur decat ai putea crede”, se mai arata in articol.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

4 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

8 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

9 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

9 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

9 ore ago