Categories: politica

Implicarea esentiala a lui Pandele in afacerile dubioase de miliarde ale generalului Gabriel Oprea

Rise Project a publicat o ampla ancheta despre modul in care generalul Gabriel Oprea impreuna cu un afacerist controversat a construit un cartier de vile in Voluntari, oras al carui primar este Florentin Pandele.

„Generalul Oprea a bagat in pamant un rau pentru a face loc unui cartier de vile. Aceasta este cea mai mare tranzactie imobiliara a fostului vice-premier, iar in afacere apar si alte nume importante de pe scena politica.

Schema de 2,5 milioane de euro a inceput tot prin paravanul pe nume Loredana Radu, nepoata lui Oprea si avocat al fostului premier Ponta, arestata impreuna cu primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, pentru ca ar fi intermediat o alta spaga pentru unchiul ei.

La cateva zile dupa ce un cunoscut samsar ilfovean a fost improprietarit de comisia judeteana cu 20 de hectare de teren in Voluntari, nepoata lui Oprea, Loredana Radu, a cumparat de la acesta un hectar, cu pretul de 400.000 de dolari. Terenul era lipit de o alta proprietate care-i apartinea lui Gabriel Oprea.

Nepoata generalului i-a vandut imediat jumatate din teren unchiului ei. Cealalta jumatate a ajuns la omul de afaceri Dumitru Bucsaru. Pe tot hectarul vandut celor doi, Loredana Radu a luat exact cat a platit: 400.000 de dolari.

Noii coproprietari ai terenului cumparat de la Loredana Radu, Oprea si Bucsaru au mers la Primaria Voluntari si au luat o autorizatie de construire pentru 19 vile de lux. Nu inainte de a face sa dispara o portiune din raul Valea Rosiei, care era granita de nord a proprietatii lor.

Fara nicio autorizatie, raul a fost inghesuit intr-o teava de plastic, pe care proprietarii au ingropat-o pe toata lungimea parcelei lor de teren.

Dupa finalizarea constructiei, zece din cele 19 vile i-au revenit generalului Oprea, care le-a vandut apoi unui controversat om de afaceri cu suma de 2,5 milioane de euro in iulie 2007. Aceasta este cea mai mare tranzactie imobiliara a generalului Oprea. Dintre cele cunoscute”, relateaza Rise Project.

Primarul Pandele a avut un rol esential in aceasta afacere dubioasa. „In 15 noiembrie 2005, Gabriel Oprea si Dumitru Bucsaru obtineau o autorizatie de construire de la Primaria Voluntari, condusa si atunci si acum de Florentin Pandele. Paradoxal, primarul din Voluntari le dadea celor doi certificat de urbanism nu inainte, ci la doua saptamani dupa autorizatia de construire, adica in 28 noiembrie 2005.

Jurnalistii RISE Project si Centrul de Investigatii Media au solicitat in repetate randuri Primariei lui Pandele autorizatia data celor doi investitori VIP pentru ridicarea cartierului, insa aceasta a refuzat sa arate vreun act”, mai scrie Rise Project.

Citeste ancheta pe site-ul Rise Project.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

6 minute ago

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

21 de minute ago

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

35 de minute ago

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

50 de minute ago

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

9 ore ago