Un important stat european ia taurul de coarne: Mii de migranti sunt EXPULZATI

externe

Aproape 8.000 de migranti din Orientul Mijlociu si nordul Africii au parasit teritoriul Austriei in primele 9 luni ale anului in curs, conform unui raport al ministerului de Externe.

In total, 7.826 de migranti au plecat din Austria. 3.311 dintre acestia au fost expulzati iar 4.515 au plecat voluntar. Conform autoritatilor, jumatate dintre cei expulzati au fost predati altor tari din UE, conform acordului de la Dublin semnat de tarile UE in ceea ce priveste cotele de migranti ce se cuvin fiecarui stat in parte, noteaza BGNES.

Conform datelor guvernului austriac, de la inceputul anului, 34.657 de persoane au depus cerere de azil in Austria, dintre care doar 28.298 de oameni au si primit aprobare. In acest mod, capacitatea de preluare a migrantilor a fost atinsa in proportie de 75%, in perioada dintre ianuarie si septembrie.

La inceputul lunii martie, guvernul austriac anunta ca va acorda statut de refugiat unui numar de maximum 37.500 de migranti. Dupa ce va fi atins acest numar, poate fi declarata starea de urgenta in tara, ceea ce implica inchiderea granitelor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: