Important ziar din Belgia, articol despre Kovesi si implicarea Black Cube/Mossad in defaimarea sefei DNA. Autorul are „cartite” prin serviciile din Israel

news

Kovesi are sanse mari sa fie sefa Parchetului European.

Le Soir, un foarte influent ziar care apare la Bruxelles, a publicat, sambata, un amplu articol dedidat operatiunilor companiei israeliene Black Cube. Autorul, corespondent al ziarului la Tel Aviv, ofera detalii si despre operatiunea esuata de spionare si defaimare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Detalii despre acest articol, dar si despre autor, ofera jurnalistul si scriitorul Dan Alexe, care este stabilit in Bruxelles.

„Black Cube a fost recrutat de Daniel Dragomir, fost agent SRI, care a refuzat sa reveleze numele clientilor chiar si dupa arestare. Din cate stim, Daniel Dragomir le-a spus israelienilor ca actioneaza in numele sefului SRI. Le-a promis ca ii va lasa sa foloseasca mijloace tehnice sofisticate.

Asta scrie azi, 18 noiembrie, cotidianul din Bruxelles Le Soir, intr-un mare articol semnat Serge Dumont si intitulat: Spionii israelieni se recicleaza in privat.

Pe langa faptul ca e una din cele mai bune surse de informatii si analize privind institutiile UE si NATO (bazate la Bruxelles) sau Rwanda si Congo (hei, e fostul Congo Belgian) cotidianul Le Soir a publicat intotdeauna surprinzatoare articole, foarte bine informate si niciodata dezmintite, despre Israel si Mossad. Asta, prin corespondentul de acolo, Serge Dumont, care dispune de ‘cartite’ prin servicii si chiar pe langa Black Cube”, scrie Alexe pe blog.

Iata detaliile din articol referitoare la sefa DNA:

„Platita gras, oficina israeliana a intervenit asadar in afacerile interne ale unui stat suveran pentru a sapa reputatia sefei Directiei Nationale Anticoruptie. Cum? Cautand informatii in legatura cu eventuale conturi ale procuroarei prin Elvetia si Cipru si interceptandu-i emailurile… Fara rezultat.

Afacerea Kovesi a fost doar unul din putinele esecuri ale Black Cube, la fel cum a fost si afacerea Weinstein.

Harvey Weinstein, producatorul de la Hollywood, a angajat tot Black Cube pentru a discredita actritele care il acuza de viol sau hartuiala sexuala. Dar tot un esec.

Aceste esecuri sunt insa nimic in urma unui lung sir de succese care a facut din Black Cube, bazata la Tel Aviv, dar cu birouri in Paris si Londra, cea mai competenta firma de acest tip din Israel, unde meseria lor e considerata foarte onorabila.

Black Cube e compusa din ceva mai multi de o suta fosti agenti ai Mossadului sau Aman (serviciile secrete ale armatei), sau Shabak (Siguranta generala). Fosti agenti de teren, desigur, dar si recrutatori, analisti, psihologi si fosti membri ai echipei 8200, structura cea mai importanta a serviciilor secrete ale armatei, care se ocupa de razboiul cibernetic si de interceptiile electronice.

Surse apropiate de Black Cube ne mai spun ca firma dispune si de o adevarata crescatorie de tineri si tinere special scolite sa-si seduca victimele pentru a stoarce din ele cat mai multe informatii. Mai mult, Black Cube s-a bucurat de serviciile miticului sef al Mossadului Meir Degan, cel care intre 2006-2007 a conceput seria de atentate si asasinate pentru a impiedica Iranul sa se doteze cu arma nucleara. Acesta a fost seful consiliului de aministratie.

Gratie sfaturilor lui Meir Degan, scrie Le Soir, si impresionantului sau carnet de adrese, Black Cube a trecut de la spionajul comercial clasic la operatiuni mai riscante — dar mai lucrative— pentru guverne straine care nu mai au incredere in propriile lor servicii secrete nationale.

Meir Degan a murit in martie 2016. Cum se vede esecurile, precum afacerile Kovesi sau Weinstein, se acumuleaza dupa moartea lui.

Acum, la intrebarea cat a putut costa contactul pentru distrugerea reputatiei lui Kovesi? Ziarul nu spune, dar putem compara cu misiunea echivalenta de a defaima actritele lui Weinstein: 1,3 milioane de dolari.

Doar ca acolo contractul a fost probabil mai ieftin, pentru ca nu era vorba de a interveni in afacerile interne ale unui stat suveran pentru a sapa reputatia sefei Directiei Nationale Anticoruptie. In mod logic, pretul pentru a vana niste amarate de actrite a fost probabil redus de Black Cube… ca intr-o Black Friday.

Asadar, scrie Le Soir: Black Cube a fost recrutat de Daniel Dragomir, fost agent SRI, care a refuzat sa reveleze numele clientilor chiar si dupa arestare. Din cate stim, Daniel Dragomir le-a spus israelienilor ca actioneaza in numele sefului SRI. Le-a promis ca ii va lasa sa foloseasca mijloace tehnice sofisticate.

Iar baremul de pret il stim acum”, a relatat Alexe.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: