Impotentul Dragnea. Seful PSD se plange ca nu este ascultat de parlamentarii PSD. Klaus Iohannis are o reactie dura: „Dispret”

politica

Purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Madalina Dobrovolschi, a afirmat marti ca votul Parlamentului in cazul cererii de urmarire penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeste dispretul majoritatii fata de Justitie.

„Votul de astazi din Parlament in cazul cererii de urmarire penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeste inca o data dispretul majoritatii fata de Justitie. Este inadmisibil ca unii deputati si senatori sa se erijeze in judecatori si sa hotarasca prin vot blocarea actului de justitie”, a declarat pentru Agerpres Dobrovolschi.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca reactia presedintelui Klaus Iohannis in cazul votului din Parlament de respingere a cererii DNA privind urmarirea penala a social-democratului Eugen Bejinariu reprezinta „cuvinte cam grele”.

„Sunt cuvinte cam grele. Daca domnul presedinte vrea sa fim parteneri in acest demers de modificarea Constitutiei, asa cum a spus in noiembrie 2014, in campania electorala, cu tot dragul vom modifica Constitutia si printre alte prevederi sa scoatem si aceasta prevedere cu privire la imunitate”, a spus Dragnea.

El a mentionat ca a votat in favoarea cererii DNA de incepere a urmaririi penale in cazul lui Eugen Bejinariu, spunand ca le-a cerut colegilor sa voteze in conformitate cu legea, dar „nimeni in astfel de situatii nu se poate impune”.

„Am votat asa cum am cerut colegilor mei de-a lungul timpului, si anume ‘pentru’. Numai ca, asa cum am spus in mai multe randuri, atata timp cat noi avem aceasta prevedere in Constitutie, in permanenta vor fi voturi de genul asta care pot fi indreptatite sau nu, nu pot sa ma pronunt. Pana nu vom scoate acea prevedere din Constitutie o sa mai avem situatii de genul asta. Le-am cerut colegilor mei, de asemenea, sa voteze in conformitate cu legea. Probabil ca au ascultat argumente si dintr-o parte si din alta”, a sustinut Dragnea.

In opinia acestuia, „nimeni in astfel de situatii nu se poate impune”. „Este un vot total secret si, cand e vorba de persoane, deputatii si senatorii au cu totul si cu totul alta abordare, nu poti sa-i fortezi sa stea toti cu bilele la vedere”, a aratat Dragnea.

Potrivit lui Liviu Dragnea, au fost parlamentari de la toate partidele care au votat impotriva cererii DNA.

„Observand numarul masiv de voturi impotriva, au votat de la toate partidele in sensul asta. (…) Faceti numaratoarea, noi nu ne-am umflat dintr-odata ca si partid in Parlament. Daca numarati, este o aritmetica foarte simpla”, a afirmat liderul PSD.

Cererea DNA cu privire la efectuarea urmaririi penale in cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsa marti de Camera Deputatilor. Au fost inregistrate 88 de voturi in favoarea cererii, 183 impotriva si doua abtineri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: