„Impozitarea pensiilor speciale cu 90%”. PNL anunta ca este gata sa sustina o lege a USR pentru a „termina cu acest subiect”

politica

PNL va sustine orice proiect de lege referitor la impozitarea pensiilor speciale, liberalii fiind „deschisi” pentru inchiderea acestui subiect, a declarat, miercuri, liderul deputatilor PNL, Florin Roman.

El a spus ca a participat la intalnirile liderilor de grup pe tema pensiilor speciale, adaugand ca liberalii nu au ‘orgolii’.

„Am convenit la comitetul liderilor, ieri am avut prima intalnire, astazi vom avea a doua intalnire. Am sustinut ca vom participa la aceasta intalnire. Punctul nostru este foarte clar, vom sustine orice proiect de lege referitor la impozitarea pensiilor speciale, dupa decizia CCR de neconstitutionalitate a proiectului PNL privind anularea pensiilor speciale. Suntem deschisi, nu avem orgolii, pur si simplu odata si odata va trebui sa terminam si cu acest subiect. Sper sa nu fie doar un tertip pentru a trage de timp din partea celor de la PSD. Eu cred ca intr-o saptamana putem inchide aceste discutii si vom sti foarte clar daca vom avea o initiativa legislativa de impozitare in trepte a pensiilor speciale”, a afirmat Roman la Parlament.

Deputatul USR Caludiu Nasui a anuntat marti ca fromatiunea sa are deja un proiect de impozitare a pensiilor speciale cu 90% care este in circuitul parlamentar.

„Proiectul USR de impozitare a pensiilor speciale peste 3500 de lei cu 90% a primit aviz favorabil din partea consiliului economic si social, precum si de la consiliul legislativ. Ce inseamna asta: solutia legislativa propusa este viabila si nu au fost gasite probleme de constitutionalitate.

De aici, legea merge mai departe in comisiile de specialitate din senat si depinde in intregime de parlamentari. Aici, vechea clasa politica si-a aratat deja fata cunoscuta: in public clameaza tare ca vrea taierea pensiilor speciale, in parlament blocheaza cat mai mult. Doua dintre comisiile politice au dat deja avize negative, una cu unanimitate de voturi, iar cealalta cu majoritate.

Care credeti ca a fost comisia care a adoptat aviz negativ cu unanimitate de voturi? Chiar comisia pentru drepturile omului si egalitate de sanse! Stiam de mult ca in ochii politrucilor, unii oameni sunt mai speciali ca altii si merita mai multe drepturi. Despre egalitate de sanse ce sa mai vorbim, cand pentru unii pensia se bazeaza pe cat au contribuit, iar pentru altii pe cat de bine au optimizat o formula speciala de calcul in ultimele luni inainte de pensionare.

Comisia de buget-finante a dat un aviz negativ cu majoritate de voturi: probabil ca membrii ei considera ca banii contribuabililor sunt bine cheltuiti pe pensiile speciale, aproape 10 miliarde de lei doar anul trecut. Astazi urmeaza sa se adopte si raportul comisiei de munca, familie si protectie sociala. Pe cine credeti ca vor proteja?

Dupa aceea, proiectul va fi pus pe ordinea de zi a senatului sa fie votat. Termenul de adoptare tacita e 24 iunie 2020, deci in maxim o luna vom afla si votul public al senatorilor. Acesta va fi un test bun pentru partidele traditionale care declara sus si tare ca sunt impotriva sistemului inechitabil de pensii speciale, dar nu fac altceva decat sa se foloseasca de el in interes propriu.

Apoi, camera decizionala va fi camera deputatilor, unde votul majoritatii va decide soarta legii care intr-adevar s-ar atinge de toate pensiile care nu respecta principiu contributivitatii. Eliminarea pensiilor speciale a ajuns subiectul preferat de circ al politicienilor din vechea garda. Care mai de care se erijeaza in luptatorul pentru popor care ne va scapa de aceasta nedreptate, insa daca ne uitam la detalii vedem ca propunerile lor sunt niste pseudo-proiecte care mimeaza impozitarea si care nu s-ar atinge nici macar de 10% din totalul pensiilor noncontributive”, a scris Nasui pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: