IMPUSCAT in timp ce filma atacul teroristilor de la Paris: „Urinam SANGE” – VIDEO

externe

Jurnalistul Daniel Psenny, de la „Le Monde“, a filmat cu telefonul mobil scene din timpul atacului terorist de la sala de concerte Bataclan. Dupa ce a lasat telefonul si a inceput sa ajute ranitii, Psenny a fost si el impuscat. Este ranit la umarul stang si se afla internat la spitalul Georges-Pompidou.

Psenny a filmat imaginile inainte de ora 22.00. Jurnalistul locuieste in spatele salii de spectacole Bataclan. El a povestit pentru „Le Monde“ cum s-au derulat primele minute de dupa deschiderea focului.

„Incercam sa lucrez ceva acasa. Televizorul era pornit, era un film politist cu Jean-Hugues Anglade. Am auzit niste sunete care pareau a fi petarde si, la inceput, am fost convins ca e un sunet din film. Dar a fost atat de tare incat m-am dus la fereastra. Stau la etajul doi si fereastra mea are vedere spre iesirea de urgenta de la Bataclan. Toata lumea fugea in toate directiile. Am vazut oameni pe trotuar si sange… Am inteles ca e ceva grav.

Intrebam trecatorii ce s-a intamplat. Toata lumea fugea spre Rue Amelot sau spre bulevardul Voiltaire. O femeie era agatata de o fereastra, la etajul doi al cladirii Bataclan. M-am gandit la imaginile de 11 septembrie. Apoi am fugit jos sa deschid usa apartamentului meu pentru ca oamenii sa se poata adaposti la mine. Era un om pe trotuar. Mai era un om care a fost impuscat in timp ce incerca sa se adaposteasca in lobby. Asta e momentul in care am fost impuscat.


Images de la fusillade au Bataclan por lemondefr

Nu-mi amintesc multe dupa aceea. Am un gol de memorie. Dar imi amintesc ca ma simteam ca si cand o petarda mi-ar fi explodat in umarul stang si urinam sange. Cred ca cel care a tras era la fereastra de la Bataclan. Am urcat la niste vecini de la etajul patru. Omul pe care l-am tras inauntru era impuscat in picior. Era un american. A vomitat, era rece si ne gandeam ca o sa moara. Am sunat la ambulanta dar nu puteam pleca. Am sunat un prieten doctor care mi-a explicat cum sa fac o compresa din camasa. Am fost blocati in apartament pana la raidul politiei“.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: