politica

Imunitatea lui Bodog se decide direct in plen. In comisie n-au fost destule voturi, desi PSD s-a laudat ca lasa justitia sa-si faca treaba

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scantei, a declarat, luni, ca plenul va decide in cazul solicitarii DNA pentru incuviintarea inceperii urmaririi penale a fostului ministru al Sanatatii Florian Bodog.

La aceasta situatie s-a ajuns pentru ca raportul comisiei nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru adoptarea unei propuneri de aprobare sau respingere a cererii procurorilor.

Votul in Comisia juridica a fost secret. S-au exprimat sase voturi „pentru” si unul „impotriva” si sase abtineri.

„In urma numararii voturilor exprimate, nu s-a intrunit numarul necesar majoritar de voturi pentru ca sa fie adoptat un raport cu propunere catre Biroul permanent si, ulterior, catre plenul Senatului pentru inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru al Sanatatii. Urmeaza ca plenul sa decida, dupa ce raportul va fi trimis de catre Biroul permanent”, a spus Iulia Scantei.

Ea a subliniat ca membrii comisiei nu au competentele unui organ jurisdictional.

„Am pus in vedere, de asemenea, membrilor Comisiei juridice ca, la nivelul Camerei Deputatilor, deja fost au operate la nivelul regulamentului prevederi care stabilesc cu precizie care sunt competentele Comisiei juridice atunci cand analizeaza o solicitare venita din partea Parchetului cu privire la aceasta imunitate, de procedura guvernamentala care protejeaza, de fapt, actele guvernamentale ale unui ministru in functie sau ale unui fost ministru”, a adaugat Scantei, potrivt Agerpres.

Procurorii DNA solicita Senatului incuviintarea urmaririi penale a lui Florian Bodog, pe care il acuza ca atunci cand a detinut pozitia de ministru ar fi actionat pentru ca o persoana angajata in functia de consilier personal sa isi incaseze salariul pe o perioada de 12 luni fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contract.

In 2019, senatorii au respins o solicitare similara cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obtinand date privind comiterea de catre acesta a altor patru infractiuni de fals in inscrisuri si abuz in serviciu.

In cazul cererii prezente, PSD a anuntat ca va vota pentru incuviintarea solicitarii DNA.

„In sedinta de Birou Politic National, am luat decizia clara, ferma, in unanimitate, ca toti colegii senatori sa voteze pentru incuviintarea urmaririi penale in cazul domnului Bodog, pentru ca domnul Bodog sa fie pus la dispozitia Justitiei. E foarte important de specificat faptul ca in acest caz este vorba de inceperea urmaririi penale, nu este o alta solicitare, prin urmare nu credem ca trebuie sa existe tratament preferential cu privire la colegi, indiferent din partea carui partid fac parte.

Pe de alta parte, as spune faptul ca in Comisia juridica cele 3-4 partide care formeaza coalitia de guvernare au majoritate, sunt 7 voturi in dreptul majoritatii, sunt 5 voturi in dreptul PSD si mai e un vot al altui coleg din alt grup parlamentar”, a declarat Simonis, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca decizia politica a PSD nu are legatura cu votul din Comisia juridica a Senatului, al carei raport este oricum consultativ.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

9 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

11 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

11 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

11 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

11 ore ago