In 2016, Chris Terhes i-a facut plangere penala lui Liviu Dragnea: „Fapta penala comisa de domnul Liviu Dragnea este cu atat mai grava cu cat priveste inducerea in eroare a unei institutii fundamentale a statului de drept”

politica

Romanian Community Coalition, condusa de Chris Terhes, candidat pe listele PSD pentru europarlamentare, a depus pe data de 15 februarie 2016 o plangere penala Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva lui Liviu Dragnea, deputat si presedinte PSD, pentru comiterea infractiunilor de fals intelectual si uz de fals in initierea controversatei legi a defaimarii.

Plangerea penala a fost motivata de faptul ca deputatul Liviu Dragnea, singurul initiator al proiectului de lege in cauza, si-a justificat propunerea legislativa invocand documente si institutii europene care nu exista, se afirma chiar pe site-ul Romanian Community Coalition.

„Domnul Liviu Dragnea a sustinut lucruri neadevarate, cu scopul vadit ca legea respectiva sa fie aprobata de cele doua camere ale Parlamentului, argumentand ca se impune adoptarea proiectului sau intrucat este in concordanta cu sustinerile unor institutii oficiale ale Uniunii Europene, cum ar fi «Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii», dar si cu acte oficiale emise de aceste institutii si ratificate de Romania, cum ar fi «Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei»”, se afirma in plangere.

„Atare sustineri, contrare adevarului, facute cu scopul inducerii in eroare a membrilor Parlamentului Romaniei, dar si a opiniei publice, de catre un functionar public intr-un act oficial, reprezinta element constitutiv al infractiunii de fals intelectual prevazuta de art. 321 Cod Penal”, se mai afirma in plangere.

„Fapta penala comisa de domnul Liviu Dragnea este cu atat mai grava cu cat priveste inducerea in eroare a unei institutii fundamentale a statului de drept, Parlamentul, in ceea ce priveste activitatea exclusiva si esentiala a acesteia, care este legiferarea. Dupa cum se poate vedea, acesta deja a indus in eroare Senatul Romaniei, acesta votand in favoarea respectivului proiect de lege, desi acesta nu are nici o justificare in legislatia europeana”, se mai arata in plangere.

“Prezenta plangere este doar prima dintr-o serie de plangeri pe care le avem pregatite in aceasta cauza. Avem indicii temeinice ca s-au comis si alte infractiuni care sunt de compententa DNA si DIICOT”, mai spunea atunci Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition.

„Legea domnului Dragnea este de sorginte totalitara, fiind bazata pe concepte marxist-comuniste si trebuie respinsa in integralitate de catre Camera Deputatilor”, a mai spus Terhes.

Terhes a devenit intre timp membru PSD si si se afla pe o pozitie eligibila pe lista PSD pentru europarlamentare.

Mai mult despre: ,


Comentarii: