In asteptarea zborurilor, Aeroportul International Brasov introduce… taxa de parcare!

news

Este stiut faptul ca, odata cu plecarea companiei Dan Air la Bacau, Aeroportul International Brasov-Ghimbav (AIBG) va ramane, undeva, dupa 11 decembrie, deocamdata, cu doar 5 zboruri pe saptamana, spre 2 destinatii, trei spre Londra si doua catre Dortmund, asigurate de Wizz Air.

Dar, in asteptarea extinderii programului sau de lucru, din 15 ianuarie 2024, de la 12 la 16 ore pe zi, in perspectiva unui program non-stop si a venirii promise a celor de la Fly Lilli, conducerea AIBG a gasit de cuviinta sa introduca, de luni 6 noiembrie, taxe… de parcare. Taxe introduse in fapt, potrivit directorului general al aeroportului, Alexandru Anghel, intervievat de Radio Romania Brasov FM, pentru ca au fost  actualizate sistemele informatice astfel incat sa permita plata cu cardul bancar, fara ca utilizatorii sa se expuna riscurilor de fraudare.

Astfel, „incepand cu data de 6 noiembrie, pasagerii care folosesc Aeroportul International Brasov-Ghimbav nu vor mai avea acces la parcare gratuita, asa cum a fost disponibila in perioada 15 iunie – 5 noiembrie.” Aeroportul a anuntat aceasta schimbare si pe site-ul sau oficial.

In ceea ce priveste tarifele de parcare, acestea sunt de 5 lei pe ora, pentru un interval de timp cuprins intre 0 minute si 6 ore, de 45 de lei pentru intervalul de timp cuprins intre 6 ore si 12 ore, si de 60 de lei pentru un interval de timp cuprins intre 12 ore si 24 de ore. Parcarea Aeroportului International Brasov are 175 de locuri, 6 statii de incarcare pentru masini electrice, 4 locuri destinate persoanelor cu dizabilitati si 4 locuri pentru autocare.

Pana una alta, singurul aeroport din Romania, construit in ultimii 50 de ani si inaugurat, cu mare grabire, in 15 iunie 2023, sub bagheta” lui Adrian Vestea, fost presedinte al CJ Brasov si actual ministru al Dezvoltarii,  dupa o vara cu suisuri si coborasuri si mai ales cu sperante, este asigurat de catre Consiliul Judetean Brasov, ca „Noi, ca autoritate publica judeteana, vom sustine orice activitate care vine in sprijinul consolidarii pozitiei Aeroportului Brasov intre cele mai importante facilitati de transport aerian din tara noastra”, dupa cum a declarat presedintele actual al acestuia, Serban Todorica-Constantin.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: