In atentia functionarilor zelosi de la Protectia Copilului. Imagini in care liderii PSD se folosesc de copii pentru a castiga capital electoral

politica

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, i-a amenintat cu amenzi uriase pe parintii care isi duc copiii la protestele antiguvernamentale. „Exista Legea 272/2004 care prevede foarte clar ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri, sa-i expuna”, a declarat ministrul. Pe retelele de socializare au aparut imediat imagini cu lideri ai PSD care au adus copii la mitinguri electorale.

Iata cateva dintre aceste imagini:

copii5
copii6 copii
copii2 copii3
copii4

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat miercuri, la Craiova, ca cei care au iesit in strada pentru ca vor sa se respecte legea ar trebui sa respecte, la randul lor, Legea 272/2004 care prevede ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri.

„Cei care au iesit in strada au iesit pentru ca vor sa nu se mai incalce legea. Exista Legea 272/2004 care prevede foarte clar ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri, sa-i expuna. Deci, daca au iesit in strada pentru respectarea legii, ar trebui sa stie si ei ca exista o lege care le interzice sa isi ia copiii acolo”, a spus Vasilescu intr-o conferinta de presa.

Potrivit ministrului Muncii, ziaristi, reprezentanti ai unor ONG-uri pentru apararea drepturilor copilului, precum si persoane fizice au depus sesizari la ANPC privind expunerea copiilor la mitinguri.

„Nu a fost niciun fel de politie din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. In subordinea ministerului exista Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului. Inca din primele zile de mitinguri, au sosit pe adresa acestei autoritati foarte multe sesizari. Saptamana aceasta, presa a solicitat, pe legea 544 (privind informatiile publice—n.r.) sa se precizeze exact numarul si atunci am trimis prin biroul de presa o adresa catre ANPC sa ne comunice cu exactitate acest numar. Stiu ca alaltaieri erau depuse 29 de astfel de sesizari doar la Bucuresti, nu am cuantificat si ce este in teritoriu. Parte din aceste sesizari sunt facute de presa, parte de ONG-uri, parte de persoane fizice”, a spus Vasilescu citata de Agerpres.

Ministrul Muncii a precizat ca ANPC transmite mai departe aceste sesizari la politie si, conform Legii 272, aceasta trebuie sa identifice parintii care au fost la miting si eventual sa ii amendeze.

„Au fost cateva sesizari si impotriva domnului Nicusor Dan, care a venit cu copilul la miting. Sunt ONG-uri pentru apararea drepturilor copilului, ziaristi sau persoane fizice”, a mentionat ministrul Muncii.

Vasilescu a mai afirmat ca amenzile sunt intre 5.000 si 10.000 lei si sunt aplicate de politie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: