In Bucuresti esti mai protejat noaptea de hoti decat in Paris si Londra, dar asta numai fiindca politicienii nostri dorm atunci

opinii

negocieri, esuate, coalitie, alegeri prezidentiale, septembrie

Adunati la sediul filialei PNL din sectorul 4, liderii liberali si cei pesedisti au pupat toti Piata Independentei, cum ar fi zis nenea Iancu si au vorbit despre maretele realizari ale coalitiei care ne calareste cu succes de cativa ani.

Dintre toate interventiile, cea mai apreciata a fost a lui Rares Bogdan, care a tinut sa-i laude pe ministrii de Interne ai PNL din ultimii ani, fiindca probabil pana acum nu prea i-a laudat nimeni si se simteau, bietii de ei, cam frustrati.

„Astazi in Londra, in cele mai sofisticate zone ale metropolei britanice, in Paris, in Roma, in Berlin, in Madrid sau in Bruxelles, sunt sanse putine sa circuli dupa ora 22 pana la 2 noaptea, mai ales daca esti doamna sau daca esti o persoana mai in varsta sau daca esti o doamna cu un copil, fara sa ai fiori reci pe spate ca ba poate sa-ti dispara poseta, ba poate sa fie cineva amenintat, ba daca ai un ceas iti ia si ceasul de la mana.

Oameni buni, acest lucru in Romania si in Bucuresti nu se intampla si acest lucru spune foarte multe despre mandatele succesive ale lui Marcel Vela, Lucian Bode, acum al lui Catalin Predoiu vizavi de Ministerul de Interne. Nu e putin lucru siguranta fiecaruia dintre noi”, a afirmat europarlamentarul liberal.

Nu stiu la care parte din Bucuresti se refera distinsul politician, dar se vede treaba ca n-a circulat prea mult prin Bucuresti fara a apela la masina personala – la fel ca si medicul Cirstoiu, care cand a vazut metroul era sa spuna ca taranul cu girafa, „Muica, asa ceva nu sa exista!”

Da, in Cotroceni, in Primaverii esti in siguranta, poti sa lasi deschisa chiar usa la vila si nu-ti fura nimeni colectia de tablouri obtinuta din salariu de bugetar – ati vazut voi hoti sa se fure intre ei? Dar ia mergi, domnule Rares Bogdan pe la 2 noaptea nu zic in Ferentari – ca acolo e noapte si ziua, de atata mizerie – insa macar prin Rahova, Militari, Berceni sau Pantelimon, sa vedem, te mai intorci cu batista apretata si cu ciucureii de la pantofi acasa?

Asa-zisa „siguranta” adusa de ministrii liberali Vela, Bode si Predoiu exista doar in visele roz ale liberalilor. Realitatea bucuresteana e mult mai cenusie si daca ne uitam pe cifrele infractionalitatii, ale traficului de droguri si de carne vie, ale actelor comise cu violenta, vedem ca lucrurile nu stau deloc bine.

Insa nu hotii marunti de buzunare sunt problema Bucurestiului si, prin extensie, a intregii Romanii, domnule Rares Bogdan. Problema noastra, ca natiune, o reprezinta hotii aia mari, cu gulere albe si scrobite, care nu te fac la buzunare cu lama, ci mult mai discret, cu Monitorul Oficial, unde nu trece luna sa nu se mai publice vreo taxa noua, vreo marire de impozit, vreo lege cu dedicatie pentru baietii destepti. Acolo e buba cea mare si acolo se fura cel mai mult din banii romanilor, nu in Piata Obor, nici in tramvaiul 41 sau noaptea in ghetou la Zabrauti.

Si, serenissime europarlamentar, la drept vorbind, nu sutii si panacotarii care ne usureaza de portofel sau ne fura mobilul ca sa-l dea la amanet sunt adevaratul pericol pentru noi, romanii, ci distinsii politicieni care nu se multumesc sa ne fure banii cu taxele lor, ci mai si amaneteaza viitorul copiilor nostri, inglodand tara in datorii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: