In cateva saptamani, vom intelege daca Ucraina va supravietui – Andrzej Duda

externe

In viitorul apropiat, situatia din Ucraina ar putea deveni critica din cauza rapoartelor privind o posibila reluare a ofensivei de catre Rusia. Prin urmare, este necesar sa fie furnizate mai multe tancuri Kievului. Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, a facut aceasta afirmatie la Forumul International de la Davos, scrie Glavcom.

Potrivit presedintelui polonez, in cateva saptamani comunitatea mondiala va intelege daca Ucraina va putea supravietui sau nu.

Duda a subliniat ca armata rusa nu a slabit inca si se pregateste pentru o noua ofensiva in Ucraina. Prin urmare, este necesar sa se furnizeze mai multe tancuri Kievului.

„In cateva luni sau saptamani, va veni un moment decisiv si vom intelege daca Ucraina va supravietui”, a spus el.

Polonia este pregatita sa trimita 14 tancuri Leopard Ucrainei. Andrzej Duda considera ca decizia de a preda tancurile germane ar trebui sa fie inceputul unui nou ajutor pentru statul ucrainean.

Anterior, presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat ca Polonia poate fi un lobby-ist si o forta motrice in problema furnizarii de arme Ucrainei din alte tari.

Potrivit acestuia, acum Polonia nu are posibilitatea de a prelua furnizarea tuturor armelor de care Ucraina are nevoie pentru victorie, pentru ca are nevoie de acordul producatorilor armelor in cauza. In acelasi timp, rusii inca mai au mii de tancuri si transportoare blindate de trupe ramase din perioada sovietica.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: