„In cazul meu nu exista niciun pericol”. Iohannis s-a intalnit cu sefa CE inainte ca aceasta sa intre in izolare

actualitate

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, ca in cazul sau nu exista niciun pericol in contextul in care presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a intrat in autoizolare dupa ce a aflat ca a fost in contact cu o persoana testata pozitiv pentru COVID-19, seful statului subliniind si cu aceasta ocazie importanta masurilor preventive.

„Din pacate, chiar astazi presedinta Comisiei a intrat in autoizolare dupa ce ne-am salutat la inceputul sedintei. In cazul meu nu exista niciun pericol, am pastrat distanta, am avut amandoi masca si doamna von der Leyen a fost testata negativ in aceasta dimineata, insa cu aceasta ocazie reiterez importanta extraordinara a masurilor preventive. Ganditi-va cum ar fi fost daca nu as fi avut masca sau daca doamna presedinte nu ar fi avut masca sau daca nu am fi pastrat distanta. Este, evident, ca instrumentele de care dispunem pentru a ingradi raspandirea acestei boli sunt in esenta simple, sunt la indemana noastra: masca, distanta, igiena mainilor si atunci suntem mult, mult mai siguri”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles, citat de Agerpres.

El a reiterat apelul catre romani de a respecta regulile sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

„La noi in tara, din pacate, si astazi am fost foarte amarat cand am citit ca avem iarasi peste 4.000 de cazuri. Dragi romani, respectati aceste reguli simple pentru ca impreuna sa putem sa ingradim raspandirea acestei boli”, a afirmat Iohannis.

Seful statului participa, joi si vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a parasit joi summitul european, la mai putin de o ora de la inceputul reuniunii, dupa ce a aflat ca a fost in contact cu o persoana testata pozitiv cu COVID-19, a transmis Reuters.

Mai mult despre:

Comentarii: