Categories: news

In ce conditii se redeschid scolile: „Daca un copil dintr-o clasa este depistat pozitiv, atunci toti copiii vor fi testati”

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca scolile vor fi deschise pe 8 februarie „in anumite conditii de siguranta si in anumite conditii epidemiologice” si a mentionat ca vor fi luate o serie de „masuri de precautie”, cum ar fi vaccinarea personalului din invatamant si testarea persoanelor simptomatice si a contactilor celor identificati pozitiv cu COVID-19.

„Presedintele a anuntat ieri ca, la inceputul lunii februarie, de pe 8 februarie vor fi redeschise scolile. Vor fi deschise scolile, sigur, in anumite conditii de siguranta si in anumite conditii epidemiologice. Mai precis, daca trendul ramane acelasi pe care-l vedem astazi, respectiv daca lucrurile chiar se imbunatatesc – nu e o garantie, dar e o promisiune ca daca evolutia lucrurilor ne permite lucrul acesta, atunci e un obiectiv pentru acest Guvern sa redeschida scolile”, a explicat Vlad Voiculescu la Palatul Victoria.

Ministrul Sanatatii a facut referire la mai multe „masuri de precautie” pentru redeschiderea scolilor.

„Nu o vom face fara masuri de precautie si intre masurile de precautie vor fi urmatoarele: vaccinarea personalului din invatamant, vaccinarea invatatorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din invatamant este in etapa a II-a de vaccinare, etapa deschisa astazi.

Al doilea lucru, a doua masura pe care o luam este testarea tuturor persoanelor simptomatice si a tuturor persoanelor care sunt contacti ai celor identificati pozitiv cu COVID-19. Cu alte cuvine, daca cineva apare intr-o ancheta epidemiologica si intra in contact cu altcineva din scoala sau lucreaza in acea scoala, va fi imediat testat. Va fi testat cu teste antigen, fie ca este copil, fie ca este adult. De asemenea, oricine are simptome va fi testat. Daca un copil dintr-o clasa este depistat pozitiv, atunci toti copiii vor fi testati”, a mai declarat Voiculescu.

El a precizat ca, totodata, la nivelul Ministerului Sanatatii se lucreaza in aceasta perioada la „un ghid de bune practici pentru scoli”.

„Un ghid de bune practici care sa ne asigure ca cele mai bune masuri sunt luate, inca de pe acum, pentru inceperea scolii, de pe 8 februarie. Si, sigur, toate celelalte masuri care au fost luate inainte in scoli vor fi acum si mai strict supravegheate si incurajate de catre autoritatile publice centrale si locale. Vorbesc de decalarea programului scolar, asigurarea distantarii, purtarea corecta a mastii, igiena mainilor si asa mai departe”, a subliniat Voiculescu.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Nu ne vindem tara!”. Simion si activisti AUR, miting la Constanta. Au preluat tezele PSD-istilor

Copresedintii AUR, Claudiu Tarziu si George Simion, au organizat sambata la Constanta un miting de…

5 ore ago

Ambasadorul UE in Cuba, sedus de regimul comunist de la Havana. A fost rechemat la Bruxelles

Ambasadorul Uniunii Europene la Havana a fost rechemat la Bruxelles dupa ce a semnat o…

5 ore ago

Seful DNA, interviu pentru EVZ-ul condamnatului Andronic: „Gata cu spectacolul catuselor, nu mai expunem pe nimeni”

Procurorul sef al DNA, Crin Bologa, a acordat un interviu tocmai publicatiei Evenimentul Zilei, care…

8 ore ago

Codrin, dupa ce l-a vizitat iar pe Dragnea: „Sperantele multor romani se afla intr-o celula din penitenciarul Rahova!”

Fostul secretar general al PSD, Codrin Stefanescu, anunta ca a fost din nou in vizita…

7 ore ago

„Specialistul” Rafila, acum un an: „Coronavirusul, o viroza banala, cel mult de severitate medie”

Specialistul numarul 1 al PSD in Sanate, Alexandru Rafila, declara in urma cu un an,…

8 ore ago

Stanga radicala din Germania si-a ales doua femei la conducere: „Traim intr-o societate de clase pe care criza sanitara o face si mai evidenta”

Partidul german Die Linke (stanga radicala) a ales sambata in fruntea sa un tandem feminin,…

8 ore ago