In ce tara se ascunde Plahotniuc. Ministrul de Interne al Moldovei dezvaluie cum a fugit oligarhul din tara

news

Ministrul de Interne al Moldovei, Andrei Nastase, a oferit, joi, detalii despre modul cum a parasit tara oligarhul Vlad Plahotniuc.

„A parasit Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marca Mercedes, prin regiunea transnistreana. A ajuns intr-un oras din Ucraina, a luat un avion si a zburat intr-un alt oras din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra”, a spus Nastase.

El sustine ca Plahotniuc si-a comandat in prealabil un avion privat, care l-a asteptat pe Aeroportul din Chisinau: „Dar, probabil, de frica sa nu fie oprit, a renuntat la acea cursa charter si a plecat prin Ucraina”, a spus ministrul de Interne, citat de Deutsche Welle.

Revenit recent din strainatate, Andrian Candu, finul lui Vlad Plahotniuc, a spus ca s-a intalnit cu Plahotniuc „in Europa”, dar a evitat sa spuna in ce tara anume.  Potrivit lui Candu, seful sau de partid tocmai se ocupa de „securizarea familiei”.

Saptamana trecuta, intr-un interviu pentru DW, Nastase declara ca Plahotniuc va fi adus in Republica Moldova si va fi judecat „in fata intregii tari”, iar peste cateva zile i-a cerut procurorului general sa declanseze procedura de ridicare a imunitatii parlamentare lui Vlad Plahotniucin vederea trimiterii lui in judecata pentru uzurparea puterii in stat. Procuratura a receptionat demersul, dar pana in prezent nu a comunicat daca a intreprins sau nu vreo masura in acest sens.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: