„In Iran am purtat o esarfa pe cap. Ma astept ca femeile sa nu isi ACOPERE fata aici”. Germania vrea sa interzica BURQA

externe

Germania cea degraba primitoare de refugiati ar putea interzice in curand burqa, deoarece nu se integreaza in societate.

Legiuitorii din Bavaria, cel mai mare land german, doresc o noua lege, care sa faca ilegala purtarea de burqa in intreaga tara.

Uniunea Social Crestina, de orientare conservatoare si infratita cu Uniunea Democrat Crestina aflata la putere din care face parte si cancelarul Angela Merkel, pune presiune asupra Berlinului pentru a sustine aceasta masura.

Ilse Aigner, ministrul de finante al Bavariei, a declarat: „Legea in ceea ce priveste burqa trebuie aprobata repede de catre guvern. In primul rand este vorba de a ne arata fetele. De a trai impreuna ca societate si de a ne vedea. A ne ascunde nu face parte din societatea noastra si contravine ideii noastre de egalitate intre sexe.”

Politicianul social-crestin a sustinut cu fermitate ca daca legea va fi aprobata, va trebui aplicata inclusiv turistilor ce vin in tara.

Aigner a adaugat: „Cand am fost in Iran, am urmat intructiunile tarii si am purtat o esarfa pe cap. De asemenea, ma astept ca femeile din lumea araba sa nu isi acopere fetele cand vin aici. Asemenea legi nu se aplica doar oamenilor cu pasapoarte germane.”

Bavaria are deja o lege prin care interzice profesorilor a purta burqa in scoli, mai scrie express.co.uk.

Inca este neclara pozitia doamnei Merkel asupra acestei interdictii, insa isi doreste cu disperare sa calmeze spiritele Social Crestinilor ce ameninta cu sabotarea politicii usilor deschise pentru refugiati.

Propunerea vine dupa decizia Elvetiei de a interzice burqa. Femeile care se impotrivesc, risca o amenda de 6.500 de lire sterline. Amnesty International o considera „o zi neagra pentru drepturile omului in Ticino.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: