„In mintea stramba si lucrul drept se stramba”. Si Serban Nicolae sare sa il atace pe CTP

politica

Senatorul Serban Nicolae sare si el sa il atace pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu pentru ca acesta a indraznit sa il critice pe Patriarhul Daniel.

„In mintea stramba si lucrul drept se stramba”, a scris Serban Nicolae, celebru pentru badaraniile sale la adresa femeilor, pe Facebook langa o fotografie a lui CTP. Acesta ar fi un citat din Arsenie Boca.

Citeste si: BOR a emis o fatwa impotriva lui CTP. Cine raspunde daca jurnalistul este atacat de un fanatic religios?

Cristian Tudor Popescu a avut, vineri seara, o serie de noi replici fata de declaratiile extrem de virulente la adresa sa ale unor reprezentanti ai BOR. El l-a citat pe Nicolae Steinhardt: „Iisus a spus sa fim buni, nu prosti”.

Intrebat in emisiunea „Cap limpede” ce parere are despre „criticile” celor din BOR, CTP a rapuns: „Care critici? Injuraturi, insulte, porcaieli, sudalme, nu au fost critici. Critica se bazeaza pe fapte, pe ratiune, pe argumente. Ati vazut asa ceva? Cum sa raspunzi acestor jigniri, cum sa raspunzi cuiva care te injura?”.

„A gandi pentru un credincios este un pacat? Exista in Biserica aceasta ideea ca oamenii trebuie sa creada, nu sa gandeasca. Valoroasa este credinta, daca incepi sa gandesti deja rezulta ca nu esti un credincios adevarat”, a mai spus CTP.

El a explicat inca o data in ce sens a folosit termenul de „vite”.

„Esti vita daca iei de buna aceasta fraza: ‘Interzis pupat moaste rezulta cazut comunism’. Daca iei de buna aceasta fraza atunci esti vita. Nu am spus ca credinciosii sunt vite”, a subliniat CTP.

Solicitat sa lamureasca daca uraste credinta sau daca ii uraste pe credinciosi, CTP a raspuns: „Ura inseamna ignoranta. Toti oamenii astia care ma urasc pentru ceea ce spun habar nu au ceea ce pretind ca apara. Nu au citit Biblia, nu l-au citit pe Sf. Augustin cum spune ca calea ratiunii nu este interzisa pe drumul catre Dumnezeu. I-am intrebat pe niste oameni de ce scrie pe cruce INRI. Habrt nu aveau. INRI era pedeaapsa, asa se scria pe cruce. Habar nu au! Ura inseamna ignorata. Eu nu ignor, eu stiu ce a spus Iisus, eu am citit parinti ai bisericii. Daca as fi urator as fi ignorant. As vrea sa-l citez pe Nicolae Steinhardt: ‘Iisus a spus sa fim buni, nu prosti”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: