In Peru a crescut numarul imbolnavirilor de febra dengue. Tara andina decreteaza stare de urgenta sanitara

externe

Peru a decretat stare de urgenta sanitara in cea mai mare parte a tarii, deoarece un val de caldura si ploile abundente au dus la o crestere a cazurilor de febra dengue, potrivit Reuters.

Numarul deceselor din natiunea sud-americana din cauza virusului a crescut la 32 in acest an, a declarat luni ministrul Sanatatii Cesar Vasquez.

De asemenea, numarul total de cazuri a crescut la 31.300 in primele opt saptamani ale anului, a spus Vasquez, in crestere de la 24.981 in primele sapte saptamani.

Guvernul peruan a aprobat luni motiunea de declarare a situatiei de urgenta sanitara, a declarat Vasquez jurnalistilor, la cateva ore dupa ce a spus ca un focar de dengue este „iminent”.

„Exista 20 de regiuni (din 25) care vor fi decretate in situatie de urgenta sanitara din cauza febrei dengue”, a spus Vasquez intr-un interviu la postul de radio local RPP.

Febra dengue, transmisa in mare masura prin muscaturile tantarilor infectati, provoaca simptome precum febra, greata, varsaturi, oboseala si dureri corporale.

Majoritatea cazurilor observate pana acum in Peru au fost in nordul tarii, unde spitalele sunt deja coplesite.

Vremea propice reproducerii tantarilor a facut ca raspunsul tipic la dengue al natiunii sa fie „depasit”, a spus Vasquez.

Anul trecut, 428 de persoane din Peru au murit de febra dengue, 269.216 fiind infectate, potrivit datelor oficiale.

Din 2023, natiunea andina s-a confruntat cu temperaturi ridicate si ploi abundente din cauza fenomenului meteorologic El Nino, care a incalzit apele Oceanului Pacific.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: