In Romania este diabolizata. Experienta Monicai Macovei este folosita de Bruxelles pentru a sprijini inca o tara in lupta impotriva coruptiei

politica

Europarlamentarul Monica Macovei anunta ca a desemnata sefa a Delegatiei Parlamentului European la Comitetul parlamentar de stabilizare si cooperare PE-Albania. Prezenta la Tirana, ea a oferit sfaturi in privinta reformarii justitiei din Albania.

„Sunt in Tirana unde conduc Delegatia Parlamentului European la Comitetul parlamentar de stabilizare si cooperare PE-Albania, care se reuneste in perioada 12-13 februarie.

Vom avea intalniri cu presedintele si cu prim-ministrul Albaniei, cu parlamentari si politicieni din arcul guvernamental si din opozitie, cu politicieni din partide neparlamentare, precum si cu reprezentanti ai societatii civile, ai fundatiilor si cu jurnalisti din Albania. Intalnirea Comitetul parlamentar de stabilizare si cooperare PE-Albania o voi modera impreuna cu Taulant Balla, presedinte al delegatiei Parlamentului Albaniei.

Discutam, intre altele, despre starea justitiei, mai ales procesul in curs prin care se verifica, se renumesc sau se resping magistratii si judecatorii Curtii Constitutionale, despre lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate, modificarea legilor electorale pe baza recomandarilor OSCE, situatia politica, drepturile omului si ale minoritatilor.

Sper ca la finalul misiunii de lucru din Tirana a Comitetului de stabilizare si cooperare PE-Albania vom adopta recomandari catre institutiile UE si autoritatile din Albania pentru beneficiul poporului albanez care si-a exprimat in repetate randuri suportul pentru drumul european al Albaniei”, informeaza Macovei.

Macovei a fost din nou violent atacata in Romania, dupa dezbaterea de la Strasbourg privind amenintarile la adresa statului de drept din Romania, fiind acuzata de „tradare a romanilor” pe posturile Antena 3 si Romania TV.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: