news

In Romania nu este epidemie de gripa, in acest moment. Anuntul a fost facut de Ministerul Sanatatii, pe pagina oficiala de Facebook

Pe pagina oficiala de Facebook a institutiei, Ministerul Sanatatii comunica faptul ca in tara noastra nu exista o epidemie de gripa in acest moment. „Datele ne arata ca numarul cazurilor de viroze respiratorii si gripa este cu aproximativ 25% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut”, arata reprezentantii ministerului.

„Atentie! In Romania nu se inregistreaza o epidemie de gripa in acest moment. Datele ne arata ca numarul cazurilor de viroze respiratorii si gripa este cu aproximativ 25% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut”, se transmite printr-o postare de vineri de pe pagina de Facebook a Ministerului Sanatatii.

In continuare, MS recomanda „prezentarea la camera de garda sau la unitatile de primiri urgente doar daca temperatura depaseste 39 de grade si exista comorbiditati”.

„In cazurile usoare sau medii, contactati medicul de familie pentru recomandari si izolati-va la domiciliu”, mai indica sursa citata.

Copiii cu semne de viroza nu ar trebui trimisi la scoala sau gradinita

Recomandarile pentru parinti sunt sa evite trimiterea copiilor in colectivitati daca prezinta simptome de viroza (tuse, dureri in gat, mialgii, febra) pentru a preveni raspandirea virusului.

De asemenea, reprezentantii MS reamintesc ca „virozele respiratorii NU se trateaza cu antibiotice”.

In incheiere, comunicatul respectiv transmite mesajul: „Optati pentru tratament simptomatic si asigurati-va ca pacientii sunt bine hidratati. Impreuna putem asigura sanatatea comunitatii!”

 

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

3 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

2 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

4 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

4 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

5 ore ago