„In schimbul comasarii, PNL da PSD-ului functiile de director SRI, comisar european, sefii celor doua camere” – fost purtator de cuvant al Guvernului

politica

Marcel Ciolacu

Liviu Iolu, fost purtator de cuvant al Guvernului Ciolos, actual consilier la Parlamentul European, sustina ca PNL a promis PSD-ului functii inportante in stat pentru ca Marcel Ciolacu sa fie de acord cu comasarea alegerilor. 

„Inteleg ca in schimbul comasarii, PNL da PSD-ului functiile de director SRI, comisar european, sefii celor doua camere si altele. Doar ca nimeni nu stie daca PSD si PNL nu vor lua decat praful de pe toba la alegeri asa ca baietii isi vand intre ei deocamdata doar aer si iluzii.

Tot trocul asta la drumul mare cu functii pe care nu le au dispare daca la vot iese altceva”, a transmis Iolu pe Facebook.

Reamintim ca PSD detine deja functia de director al SIE, prin fostul parlamentar PSD Gabriel Vlase.

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a anuntat, joi, inainte de sedinta coalitiei, ca alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale. (UPDATE Coalitia se intruneste din nou luni pentru a discuta pe subiectul comasarii).

„Nu se ia decizie azi pe tot calendarul, nici pe comasare prezidentiale cu parlamentare. Doar pe europarlamentare cu locale”, a declarat Ciuca, conform unor surse politice.

Astfel, pe 9 iunie, vor avea loc atat alegeri pentru Parlamentul European cat si pentru primari, presedinti de consilii judetene si pentru componenta consiliilor locale si ale celor judetene.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, in legatura cu comasarea alegerilor, ca „patru runde de alegeri este foarte mult”.

”Alegerile vor avea loc toate in acest an. Patru runde de alegeri este foarte mult, care cu care se pot comasa, in mod legal, corect si constitutional va elucida Guvernul si coalitia de guvernare.

Eu nu sunt impotriva unor comasari de alegeri, daca se face bine, daca se organizeaza din timp si se anunta, este o metoda de a reduce numarul de scrutine”, a spus presedintele Klaus Iohannis, la Strasbourg, citat de news.ro.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a anuntat deja ca procedura comasarii alegerilor este „cat se poate de democratica”.

”Procedura comasarii alegerilor este cat se poate de democratica deoarece a fost si este practicata cu caracter extins la nivelul Uniunii Europene, in tari cu democratie consolidata. Dovada: comasarea este expusa pe pagina electronica oficiala a Parlamentului European care prezinta in extenso aceasta procedura”, arata Andronache, membru in comisia juridica.

Deputatul PNL mentioneaza ca la alegerile europarlamentare din 2019 zece state UE au avut alegeri comasate europarlamentare cu locale/regionale/prezidentiale sau referendum.

”In 2024, cel putin 5 tari UE vor avea alegeri comasate, tari care au stabilit deja acest mod de desfasurare a alegerilor (Belgia, Spania, Malta, Ungaria, Italia), una dintre acestea avand trecuta in Constitutia tarii procedura alegerilor comasate”, a mai aratat Gabriel Andronache.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: