“In sfarsit, se face dreptate!”. Ministrul Educatiei, reactie dupa victoria la ICCJ impotriva lui Ponta. Ponta, definitiv plagiator

politica

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, isi manifesta satisfactia dupa decizia definitiva a ICCJ prin care s-a stabilit ca Victor Ponta si-a plagiat teza de doctorat.

“In sfarsit, se face dreptate! Sper ca aceasta decizie sa fie un mesaj clar pentru cei care au vrut sa plagieze: acest lucru se pedepseste. Sa fie descurajati”, a declarat Anisie pentru edupedu.ro.

Emilia Sercan, jurnalista care lupta de ani buni cu impostorii din mediul academic, in special cu cei care si-au plagiat doctoratele, anunta ca Victor Ponta a pierdut definitiv procesul prin care contesta retragerea titlului de doctor de catre CNATDCU.

„Victor Ponta a pierdut definitiv si irevocabil la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu Ministerul Educatiei pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor in anul 2016. Prin decizia asta, Victor Ponta este in mod definitiv si irevocabil plagiator.

8 ani a durat, cu totul, din momentul in care au aparut informatiile despre plagiatul lui in Revista Nature si pana ieri, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins lui Ponta recursul. 8 ani pentru a confirma evidenta: Victor Ponta este plagiator, iar titlul de doctor i-a fost retras in mod corect de catre CNATDCU in 2016”, scrie Emilia Sercan.

Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in drept din partea Universitatii Bucuresti, in iulie 2003, cu teza intitulata „Curtea Penala Internationala”. Indrumatorul stiintific al lucrarii a fost Adrian Nastase, pe atunci premier in functie.

La 18 iunie 2012, editia online a revistei Nature a publicat stirea ca Victor Ponta, „prim-ministrul Romaniei, a fost acuzat ca ar fi copiat sectiuni mari ale tezei sale de doctorat in drept din 2003 din publicatii anterioare, fara sa puna referinte exacte”. Acuzatia era formulata pe baza unor documente compilate de un whistleblower anonim. „Ponta si-a obtinut doctoratul la Universitatea din Bucuresti in timp ce era Secretar de Stat in cabinetul Adrian Nastase, care a fost si supervizorul lucrarii sale de doctorat”, scrie autorul.

Un document publicat atunci pe siteul Stirile TVR prezenta pasajele copiate din teza de doctorat in paralel cu textele sursa. Se constata ca mare parte din lucrare a fost copiata, cuvant cu cuvant, din urmatoarele lucrari.

Diaconu, D.: Curtea Penala Internationala, Istorie si Realitate, Editura All Beck, 1999;
Cretu, V.: Drept International Penal, Editura Tempus, 1996;
Diaconu, I.: The International Criminal Court: A New Stage, Nicolae Titulescu Romanian Inst. International Studies, 2002;
Duculescu, V.: prefata la lucrarea lui D. Diaconu, Curtea Penala Internationala, Istorie si Realitate.

In total ar fi vorba de 85 de pagini, conform Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: