In sfarsit, RUSIA loveste ISIS unde doare mai tare: Afacerile cu PETROL. Pagube uriase- VIDEO

externe

Aviatia rusa a distrus in ultimele cateva zile aproximativ 500 de camioane-cisterna ale jihadistilor transportand petrol de pe teritoriul sirian, a anuntat miercuri seful operatiunilor militare ruse in Siria, generalul Andrei Kartapolov, citat de Interfax.

Potrivit generalului rus, sute de camioane-cisterna transporta, in zonele controlate de Statul Islamic si de alte grupari extremiste, mii de tone de petrol pentru prelucrare in Irak, aceasta fiind una din principalele surse de finantare ale teroristilor.

Citeste si: Corporatia petroliera ISIS. 1,5 milioane $ zilnic, afacerile continua NESTINGHERITE – Analiza Financial Times

Generalul Kartapolov a adaugat ca distrugerea celor aproximativ 500 de camioane-cisterna a redus semnificativ posibilitatile jihadistilor de a exporta ilegal produse petroliere si, in consecinta, si veniturile lor rezultate din contrabanda cu petrol.

Potrivit unei anchete publicate in octombrie de Financial Times, jihadistii castiga din contrabanda cu petrol 1,5 milioane de dolari pe zi, in conditiile in care pretul mediu este de 45 de dolari pe baril.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: