In sfarsit s-a aflat. Iata propunerea de premier cu care PSD si ALDE se vor prezenta la Cotroceni

politica

Ziarul Evenimentul zilei anunta ca a aflat, pe surse, cu ce propunere de premier se vor prezenta PSD si ALDE la Cotroceni. Se pare ca Liviu Dragnea a inteles cu nu are nicio sansa.

Conform EVZ, PSD si ALDE ii vor propune lui Klaus Iohannis sa il nominalizeze ca premier pe senatorul PSD de Arad Mihai Fifor. In aceste conditii, Liviu Dragnea va prelua sefia Camerei Deputatilor, iar Tariceanu pe cea a Senatului.

Intrat in Parlament in 2012, Mihai Fifor (46 de ani) a fost senator de Dolj. A cunoscut o ascensiune fulminanta in PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea. Dupa ce a condus comisia parlamentara de ancheta a terenurilor de la Nana, Mihai Fifor a fost propulsat de Dragnea la sefia grupului PSD de la Senat, functie detinuta in trecut de lideri marcanti ai partidului precum Ion Iliescu si Ilie Sarbu. La scurt timp, tot cu sustinerea lui Dragnea, Fifor a fost ales presedinte al Consiliului National al PSD, fosta titulatura a lui Adrian Nastase.

Fifor e licentiat in Filosofie, a absolvit Facultatea de Litere si Istorie a Universitatii Craiova, si detine un master in literatura romana. In anul 2003, Fifor a devenit doctor in antropologie sociala.

fifor

Dragnea a declarat zilele trecute ca Presedintele nu va avea niciun motiv sa refuze propunerea PSD.

„Plec in continuare de la prezumtia de buna credinta. Eu sunt un om responsabil, nu am de gand sa promovez un conflict inutil, vom merge foarte cinstit cu o propunere care sa poata sa fie acceptata si care din punct de vedere matematic si politic sa nu poata sa fie refuzata. Sper ca presedintele Romaniei sa respecte regulile sfinte ale democratiei si votul popular. (…) Eu sper ca nu va refuza. Nu va avea niciun motiv constitutional sa refuze aceasta propunere. (…) Eu nu am de gand sa incalc nicio lege, PSD nu are de gand sa incalce nicio lege”, a sustinut Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: