In timp ce SUA si UE se lupta cu Rusia pentru Siria, CHINA cucereste un intreg continent

externe

In ciuda regresului economic, China inca mai cheltuie miliarde in Africa, incheie afaceri, investeste in minerit si infrastructura si ofera ajutor pentru dezvoltare.

Chiar in aceasta saptamana, in timpul vizitei pe continent, presedintele Chinei, Xi Jinping, a fost de acord sa investeasca 6.5 miliarde de dolari in Africa de Sud.

Cresterea rapida a Chinei si ajungerea acesteia pe locul doi in lume ca putere economica au determinat o cerere mai mare de energie si de materie prima. De multa vreme curteaza Africa pentru a avea acces la resursele naturale bogate ale regiunii. De-a lungul timpului China a investit in dezvoltarea industriilor energetice ale Africii.

In mod special presedintele Xi a facut din asta o prioritate, in Africa facand prima vizita dupa ce a preluat conducerea Chinei in 2013. Iar pana la sfarsitul acelui an, investitia directa a Chinei in Africa a ajuns la 26 de miliarde de dolari, potrivit Brookings Institution, citat de CNN.

Sub conducerea lui Xi, China a facut posibile mai multe finantari pentru Africa. A acordat mai mult de 10 miliarde de dolari sub forma de imprumuturi tarilor africane, parte dintr-un pachet mai larg de fonduri, prioritate avand infrastructura, agricultura si manufactura, conform Consiliului de Relatii Externe.

Si lucrurile nu se opresc aici. China a promis finantari de 1 trilion de dolari pentru tarile africane pana in 2025, spune Brookings Institution, citand un oficial al Bancii de Export-Import a Chinei.

Si relatiile comerciale comerciale continua sa creasca. In 2009, China a depasit Statele Unite ca partener comercial al Africii. Conform Brookings, cifra de afaceri a Chinei cu Africa a ajuns aproape de 200 de miliarde de dolari in 2012.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: