externe

In timp ce Ucraina primeste avioane F-16, fortele ruse cer cu disperare pusti de vanatoare pentru a dobori dronele: „Avem nevoie de pusti, avem nevoie de pusti!” – Video

Diferite epoci de razboi se ciocnesc in Ucraina sfasiata de razboi, evidentiind un contrast dramatic intre arsenalele Rusiei si ale Ucrainei, relateaza Newsweek.

Livrarea iminenta a F-16-urilor in Ucraina este salutata ca un potential avantaj cheie in razboi. Aceste aeronave avansate, care se preconizeaza ca vor ajunge in cateva saptamani, vor spori flota aeriana epuizata a Ucrainei si vor oferi un avantaj semnificativ impotriva fortelor ruse. Un pilot ucrainean in curs de formare a subliniat importanta avioanelor, spunand: „F-16 este o aeronava puternica si versatila, care ne va oferi avantajul de care avem nevoie pentru a domina cerul”.

Dar chiar inainte de sosirea avioanelor F-16, fortele ruse sunt din ce in ce mai vulnerabile la o alta amenintare aeriana: utilizarea pe scara larga de catre Ucraina a zeci de mii de drone relativ ieftine si agile.

Severitatea amenintarii dronei i-a determinat pe unii soldati rusi sa caute cu disperare o solutie de scoala veche pentru o problema complet moderna: pustile de vanatoare.

„Avem nevoie de pusti, avem nevoie de pusti!” a strigat un soldat rus intr-un videoclip viral recent, in timp ce a descris dificultatile de a dobori dronele cu arme standard de infanterie. „Aceste drone sunt o problema reala pentru noi si ne straduim sa gasim o modalitate eficienta de a le dobori”, a mai spus el.

Ucraina foloseste, de asemenea, pusti pentru a se apara impotriva arsenalului de drone al Rusiei.

Chiar si expertii militari care au sustinut acordul de trimitere a F-16 in Ucraina au exprimat indoieli cu privire la capacitatea Kievului de a integra si mentine flota avansata de avioane. Kristen D. Thompson, un expert militar la U.S. Air Force, a scris in martie: „F-16 este un avion de lupta foarte capabil, dar necesita o pregatire minutioasa si sprijin pentru a opera eficient. Ucraina va trebui sa depaseasca obstacole logistice si tehnice semnificative pentru a valorifica pe deplin capacitatile acestor avioane.”

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

12 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

12 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

12 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

13 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

13 ore ago