„In urmatoarele 72 de ore vom vedea cele mai puternice tentative de rupere ale PSD din 1992 incoace” – Mesajul unui cunoscut sociolog

politica

Sociologul Barbu Mateescu se asteapta la miscari in forta care sa provoace cutremure in PSD in urmatoarele trei zile. PSD a accelerat procesul de adoptare a legilor justitiei, in timp ce Liviu Dragnea are averea pusa sub sechestru in dosarul Tel Drum.

„Intuitie: in urmatoarele 72 de ore vom vedea cele mai puternice tentative de rupere ale PSD din 1992 incoace”, a scris Barbu Mateescu pe Facebook.

„E intuitie, deci nu pariati pe asta”, a tinut sa precizeze sociologul.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca este ingrijorat cu privire la Legile Justitiei, deoarece exista un „dialog al surzilor” intre cei care promoveaza schimbarile legislatiei specifice si sistemul judiciar.

„Este foarte bine ca se lucreaza la Parlament si seara si dimineata, important nu este cand se lucreaza, ci rezultatul sa fie unul rezonabil. Sunt foarte ingrijorat fiindca se poate constata cu usurinta un dialog al surzilor intre cei care promoveaza schimbarile legislatiei specifice si sistemul care ar trebui sa puna pe urma in practica aceasta legislatie.

Avem opinii negative de la CSM, din societatea civila si cred ca ar fi momentul acum, in ceasul al 12-lea, ca parlamentarii sa inteleaga nevoia unei consultari reale, asezate, cu toti factorii implicati, ca daca tot trebuie sa se schimbe legislatia in domeniul Justitiei si, probabil, este nevoie de unele modificari, sa fie facute acele modificari care sunt necesare si sa fie facute dupa o discutie prealabila cu toti cei implicati si sa se tina cont de opiniile celor care vin sa imbunatateasca aceasta legislatie”, a afirmat Iohannis, dupa ce a participat la dezbaterea „Orasele Romaniei la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiesti”, organizata la Universitatea Petrol — Gaze.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: