INADMISIBIL. Cum s-au INFECTAT RANITII la Spitalul de Arsi. Trei dintre ei au MURIT

news

Potrivit sefului sectiei ATI, Adrian Stanculea, trei dintre cei sase raniti in incendiul din Colectiv care au murit la Spitalul de Arsi, si-au pierdut viata din cauza bacteriilor si infectiilor intraspitalicesti. Ranitii au fost spalati in aceeasi cada, existand posibilitatea ca germenii si microbii sa fie transferati de la un pacient la altul.

„Am avut 27 de bolnavi internati, au decedat 6. 3 au murit din cauza infectiilor”, a declarat joi Adrian Stanculea, seful sectiei ATI de la Spitalul de Arsi.

„Intotdeauna intr-o sectie ATI exista contaminare bacteriana si infectie. A doua etapa a pacientului mare ars este etapa infectioasa. Daca in Romania exista un centru de arsi in care fiecare pacient avea propriul salon, asistenta, management, probabil rata de infectie era ceva mai mica. Asta nu inseamna ca in marele spitale din lume nu se intampla asta. Infectiile sunt raportate, nu am ascuns nimic”, a declarat Cristian Nitescu, directorul medical al Spitalului de Arsi din Bucuresti.

„Infectiile intraspitalicesti din sectia ATI sunt mult mai mari, deoarece arsii nu se mai pot apara din punct de vedere imunitar. Acesti pacienti au plamanii incarcati, nu li se ventileaza bine, deci sunt predispusi la infectii intraspitalicesti”, a completat directorul medical al Spitalului de Arsi.

Potrivit unui medic de la Spitalul de Arsi, toti ranitii au fost spalati intr-o singura cada, existand posibilitatea ca germenii si microbii sa fie transferati de la un pacient la altul. Directorul spitalului a confirmat si acest fapt.

„Este o singura cada pentru ca nu exista spatii pentru 2 sau 10. Un salon pentru marii arsi ar trebui sa aiba cada proprie. Faptul ca noi avem 2 paturi in ATI de mare ars este o realizare pentru Romania, nu mai exista in alte spitale”, a mai spus Nitescu.

Intrebati cum pot fi combatute aceste infectii, medicii au spus ca exista filtre pentru protejarea pacientului.

„La nivelul unei tari precum Germania, exista doar 3-4 centre de arsuri, fiecare cu cateva paturi. Nu ar fi putut primi atatia pacienti cu arsuri grave. (…) Familiile au fost anuntate ca exista infectii”, au mentionat reprezentantii Spitalului de Arsi din Capitala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: