„Inainte sa lovesc in Iohannis, mi-as raspunde la 4 intrebari”. Mesaj adresat celor dezamagiti ca Andronescu a fost acceptata ca ministru al Educatiei

analize

Decizia lui Klaus Iohannis de a o accepta pe Ecaterina Andronescu ca ministru al Educatiei a starnit dezamagire printre o parte dintre sustinatorii sai. Exista si sustinatori care argumenteza ca, in acest moment, Klaus Iohannis nu avea nicio alta solutie mai buna.

„Inainte sa lovesc in Iohannis, mi-as raspunde la cele 4 intrebari de mai jos:

1. E mai buna Rovana Plumb decat Ecaterina Andronescu la Educatie?
2. Putea Iohannis sa vina cu propria propunere?
3. Era obligat Iohannis sa accepte ORICE propunere daca n-o accepta pe Ecaterina Andronescu?
4. Care era avantajul real pentru Romania daca Iohannis o tinea in in stand-by pe Androneasca un an de zile?

Inainte sa-l fac pe Basescu mare jucator politic si sa zic ca mi-e dor de el, as raspunde la cele 4 intrebari de mai jos:

1. A stat Tariceanu in fruntea Guvernului ani de zile fara ca Basescu sa reuseasca sa-l dea jos?
2. Guvernul Boc si Guvernul Ungureanu au cazut in timp ce Presedinte era Basescu?
3. A acceptat-o Basescu pe Ecaterina Andronescu la Educatie de doua ori?
4. A acceptat Presedintele Basescu ca Ponta sa fie Premier?

Diferenta dintre Iohannis si Basescu este ca al doilea facea circ gratuit si avea langa el oameni de miliarde, de genul Videanu, Berceanu sau Udrea”, a scris Daniel Lica pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD si a semnat, vineri, decretul de numire a Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu in functia de ministru al educatiei nationale”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Este pentru a patra oara cand Ecaterina Andronescu se afla in fruntea Ministerului Educatiei.

Decizia lui Iohannis de a o accepta pe Ecaterina Andronescu in aceasta functie vine dupa ce, marti, afirmase ca va dura mai mult pana va lua o decizie in acest sens, pentru ca doreste sa se lamureasca daca este dorinta ei de a prelua Ministerul Educatiei sau a partidului.

„Cealalta propunere, daca bine am retinut, dna Andronescu la Invatatamant, aici o sa dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult. Am fost recent la un eveniment la Politehnica, la care am participat cu placere, am vazut realizari exceptionale.

Neintrebata, mi-a spus totusi dna Andronescu ca in niciun caz nu va merge la minister, ca lucrurile nu merg bine si asa mai departe. Aflu cu surprindere ca este propusa, va dura un pic pana ma lamuresc daca e dorinta ei sa mearga sau doar a partidului, sau se face o remaniere cu bucata. Joi expira interimatul, se poate construi alt interimat pana ma lamuresc”, a spus Iohannis.

Biroul Politic National al PSD a votat marti noile propuneri de ministri: Ecaterina Andronescu la Ministerul Educatiei, iar George Ciamba pentru functia de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Comentarii: