„Inalta Curte a incalcat statul de drept”. Tupeul lacheului lui Dragnea in fata CCR depaseste orice imaginatie – Video

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie a refuzat sa constituie completuri specializate, asa cum prevedea Legea 78/2000, a afirmat vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, in fata plenului Curtii Constitutionale a Romaniei, care discuta sesizarea in legatura cu un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Instanta suprema si Parlament. „Inalta Curte a incalcat statul de drept”, a acuzat Iordache.

In opinia sa, sunt indeplinite „conditiile de forma si de fond” privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala in acest caz.

„Exista o situatie conflictuala intre Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parlament, generata de (…) catre cea dintai. (…) Conflictul este evident”, a spus Iordache, adaugand ca prin refuzul de a constitui completurile specializate ICCJ „se situeaza in afara legii”.

„Lucrurile sunt evidente: de-a lungul timpului a perpetuat o sfidare a Parlamentului, Inalta Curte a incalcat statul de drept”, a mai spus Iordache.

Curtea Constitutionala a Romaniei discuta, miercuri, sesizarea privind un posibil conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema completurilor specializate in coruptie.

Pe 25 martie, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a declarat ca a sesizat Curtea Constitutionala privind un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Instanta suprema. Sesizarea a fost facuta in perioada in care presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a delegat atributiile lui Florin Iordache.

In calitatea sa, Florin Iordache a depus la CCR o sesizare in care sustinea ca exista un conflict de natura constitutionala intre Inalta Curte si Parlament, deoarece cei de la ICCJ nu au constituit completurile specializate asa cum prevede Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: