Inaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, a sosit la Kiev. Este a patra vizita, nu a venit cu mana goala

externe

josep borrell, ue

Inaltul Reprezentant pentru politica externa al UE, Josep Borrell, a sosit marti dimineata la Kiev, relateaza Kyiv Post.

Intr-o postare pe retelele de socializare, acesta a declarat: „M-am intors la Kiev pentru a patra mea vizita de la inceputul invaziei”.

„Sunt aici pentru a discuta cu prietenii nostri ucraineni despre sprijinul neclintit al UE pentru Ucraina – pe partea militara, pe partea financiara cu noua facilitate pentru Ucraina, precum si pe calea reformelor UE”, a mai scris el.

In timpul calatoriei sale in Ucraina, a facut o escala la Varsovia, unde a declarat luni: „Sunt in drum spre Kiev si am vrut sa fac o escala la Varsovia pentru ca trebuie sa ne consultam cu prietenii nostri polonezi pentru a intelege mai bine ce se intampla in Ucraina si cum putem continua sa ne sprijinim”.

Borrell a recunoscut saptamana trecuta ca blocul comunitar va furniza Ucrainei doar putin peste jumatate din milionul de proiectile de artilerie pe care a promis sa le trimita pana in martie, relateaza AFP.

Au fost aduse acuzatii unor tari precum Franta, Italia si Spania ca nu pun umarul la treaba. Ba chiar si Germania a fost criticata pentru ca a refuzat sa furnizeze rachetele cu raza lunga de actiune Taurus, solicitate de Kiev.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: