Inapoi in ceausism. Un grup de elevi din Sighet a fost pus sa scandeze „Multumim senatorului Liviu Marian Pop!”

politica

Un grup de elevi ai Liceului Tehnologic „Marmatia” din Sighet a fost adus, vineri, la sedinta extraordinara a Consiliului Local din Sighet pentru a scanda multumiri adresate liderilor PSD din Maramures.

Conform Sighet247.ro, in cadrul Primariei a avut loc semnarea contractelor PNDL pentru scolile din municipiu cuprinse in proiect pentru a fi reabilitate. La semnarea contractelor au participat primarul municipiului, Horia Scubli (PSD), presedintele Consiliul judetean Maramures, Gabriel Valer Zetea (PSD), senatorul PSD Liviu Marian Pop si alte oficialitati politice din judet.

„In adevaratul stil comunist si ceausist de trista amintire, pentru a nu fi sala goala, aceasta a fost umpluta de elevi ai Liceului Tehnologic Marmatia. In sala au mai fost prezenti si directorul liceului Adriana Vescan, directorul adjunct, contabila si mai multi profesori. Liceul Tehnologic Marmatia este una dintre scolile din municipiu cuprinse in proiectul de reabilitare finantat prin PNDL.

Desi Legea Educatiei interzice expres implicarea elevilor in politica in timpul orelor de curs, directorul scolii nu a tinut cont de prevederile legale in vigoare, scotand in mod ilegal elevii de la ore si implicandu-i intr-o activitate politica. Elevii, bine instruiti, s-au prezentat, ca pe vremea lui Ceausescu, cu pancarte colorate pe care scria ‘Va multumim!’ si alte sloganuri. Elevii au facut poze cu Primarul si cu oficialitatile politice ale judetului, dupa care au scandat ‘Multumim Primarului!’, ‘Multumim conducerii Consiliului Judetean!’, ‘Multumim senatorului Liviu Marian Pop!’”, scrie publicatia maramureseana.

Consilierii din Opozitie au parasit sala in semn de protest.

„Este trist ca primarul si unii dintre mai marii politicieni ai judetului se agata de imaginea unor copii pentru a-si face imagine politica. Mai trist este ca directorul unui liceu isi permite sa scoata elevii de la orele de curs pentru a-i implica in activitati politice. Singurul scop al oricarei scoli este educatia, nu sa duca elevii ca pe vremea lui Ceausescu pentru a aplauda politicieni”, a declarat un consilier local.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: