Inca 3.000 de imigranti au ajuns duminica in Germania. Intampinati cu aplauze si CADOURI – VIDEO

news

Aproximativ 3.000 de solicitanti de azil veniti din Ungaria prin Austria au sosit duminica in landul Bavaria, in sudul Germaniei, care asteapta in continuare sosirea altor 5.000, a anuntat un purtator de cuvant al politiei din Munchen, relateaza AFP.

Aceasta cifra marcheaza o scadere in raport cu cei 8.000 de noi sositi cu trenul sau autobuzul inregistrati sambata in tara.

Si la Frankfurt au avut parte de o primire similara.

In timp ce Europa se confrunta cu una dintre cele mai grave crize de migratie de la sfarsitul celui De-al Doilea Razboi Mondial, Berlinul a relaxat regulile de primire pentru cetatenii sirieni, renuntand sa-i trimita spre punctul de intrare in Europa.

In cursul unei convorbiri telefonice, duminica dimineata, cancelarul german Angela Merkel si premierul ungar Viktor Orban au convenit ‘ca atat Ungaria cat si Germania trebuie sa-si respecte obligatiile europene’ si ca afluxul de refugiati de la sfarsitul saptamanii este exceptional, a precizat Georg Streiter, purtatorul de cuvant al cancelarului Merkel.

Germania se asteapta sa inregistreze 800.000 de cereri de azil in acest an, de patru ori mai mult decat anul trecut. In editia sa de duminica, cotidianul conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung a evaluat la 10 miliarde de euro costul primirii de refugiati de catre Germania in 2015.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: