Inca doua noi „republici” independente in Ucraina. Putin a semnat decretele de recunoastere a independentei regiunilor Herson si Zaporijie

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat, joi seara, decrete de recunoastere a independentei regiunilor Herson si Zaporijie, care este un pas intermediar catre anexarea oficiala a acestor teritorii, informeaza Reuters.

„Ordon recunoasterea suveranitatii si independenta de stat” in regiunile Zaporojie si Herson, declara el in aceste decrete.

Kremlinul va gazdui vineri, la ora 15:00, o ceremonie in care va fi oficializata anexarea regiunilor ucrainene Donetk si Lugansk (est) si Herson si Zaporojie (sud).

Rusia recunoscuse deja independenta Republicii Populare Donetk (DNR) si a Republicii Populare Lugansk (LNR), la cererea liderilor lor separatisti pro-rusi, la sfarsitul lunii februarie, cu putin timp inainte de inceperea ofensivei sale in Ucraina.

Vladimir Putin va sustine vineri cu aceasta ocazie „un discurs important”, potrivit purtatorului sau de cuvant, Dmitri Peskov.

Comentarii: