Inca doua persoane cautate, gasite inecate la granita Canada-SUA. Autoritatile spun ca zeci de migranti indieni si romani au traversat teritoriul Mohawk

externe

Cadavrele a opt persoane, inclusiv doi copii, despre care se crede ca au murit incercand sa treaca din Canada in Statele Unite au fost gasite in ultimele doua zile, au declarat vineri autoritatile, potrivit The Guardian.

Sase persoane, descrise ca fiind membri ai doua familii de origine romana si indiana, au fost gasite, joi, intr-o zona mlastinoasa a raului St Lawrence, care face parte din granita Canada-SUA. Iar vineri au fost gasite cadavrele a inca doi migranti, ceea ce a ridicat numarul mortilor la opt, potrivit politiei din teritoriul mohawk din Akwesasne. Cele doua cadavre sunt ale unui copil, care era cetatean canadian si membru al familiei romanestiiar si al unei femei adulte despre care se crede ca este cetatean indian.

Shawn Dulude, seful politiei Mohawk, a declarat ca autoritatile cauta inca un barbat, identificat drept Casey Oakes, in varsta de 30 de ani, care a fost vazut ultima data miercuri conducand o barca care a fost gasita langa cadavre.

Teritoriul este cunoscut pentru ca este un punct de tranzit pentru traficul de persoane si contrabanda datorita locatiei sale si nu este prima data cand are loc o tragedie.

Politia din Akwesasne spune ca, din ianuarie, aproximativ 80 de persoane au incercat sa treaca ilegal in Canada sau in Statele Unite prin teritoriul Mohawk, iar cei mai multi dintre ei sunt de origine indiana sau romana. In aprilie 2022, sase cetateni indieni au fost salvati de pe o barca care se scufunda in raul St Regis, care strabate teritoriul Akwesasne Mohawk.

Tony Jackson, rezident din Akwesasne, a spus ca miercuri, cand Oakes a fost vazut ultima data, vremea fost calma in timpul zilei, dar mai tarziu s-a schimbat. „Vantul de est de aici creeaza valuri de 5 metri inaltime, poate si mai inalte”, a spus Jackson. Trecand raul cu o barca mica cu multi oameni la bord, „asta a cerut dezastru”, a spus el.

El a spus ca nu l-a auzit niciodata pe Oakes vorbind despre transportul migrantilor. Dar a vazut de cateva ori pe luna grupuri de migranti care traversau campul cu bagaje si, de asemenea, a vazut ocazional barci care transportau grupuri mari de oameni pe malul celalalt.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: