politica

Inca o achitare. Mircea Sandu, spalat de acuzatiile DNA privind o mita de peste 700.000 de lei

Mircea Sandu, fost presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), a fost achitat joi de Tribunalul Bucuresti, intr-un dosar in care este acuzat de DNA ca ar fi primit o mita de 724.000 lei de la reprezentantii unei case de avocatura.

In acelasi dosar, sotia lui Mircea Sandu, Elisabeta Sandu, a fost achitata pentru complicitate la luare de mita.

Decizia nu este definitiva, iar DNA poate face apel.

„In baza art. 396 alin. 5 Cod de proc.pen. rap. la art. 16, alin.1, lit.a) Cod pr. penala, achita pe inculpatul Sandu Mircea sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita prev. de art. 289 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 si art.308 C.p., cu aplic. art. 5 Cod penal, intrucat fapta nu exista. In baza art. 396 alin. 5 C.proc.pen. rap. la art. 16, alin.1, lit.a) Cod pr. penala achita pe inculpata Sandu Elisabeta sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita, prev. de art. 48 C.p., rap. la art. 289 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 si art. 308 C.p., cu aplic. art. 5 Cod penal, intrucat fapta nu exista. In temeiul art. 404, alin.4, lit.c) Cod pr. penala dispune ridicarea masurilor asiguratorii dispuse prin ordonanta nr. 349/P/2012 din data de 15.06.2017, astfel cum a fost modificata la 05.04.2018 si 02.05.2018. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minuta”, se arata in decizia Tribunalului, citata de Agerpres.

Mircea Sandu si sotia sa au fost trimisi in judecata de DNA in iunie 2019, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita.

„La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, beneficiind de ajutorul sotiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mita suma de 724.000 lei de la doua persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societati de avocatura. Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009”, sustin procurorii.

Conform DNA, societatea de avocatura a obtinut de la FRF, in cursul anului 2011, suma de 11.705.626 de lei in baza celor doua contracte.

Recent, Mircea Sandu a fost trimis in judecata de DIICOT intr-un alt dosar, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani, in legatura cu un contract privind constructia unui centru de fotbal in Buftea, prejudiciul fiind de 3,8 milioane lei. In acelasi dosar, a fost trimis in judecata si ginerele lui Mircea Sandu, Ziv-Asher Tetelman.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: mircea sandu

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

7 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

11 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

12 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

12 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

12 ore ago