Inca o afacere suspecta a Gabrielei Firea. Cumpara o cladire in Centru Vechi cu 5,2 milioane de euro. Proprietarii cereau mai putin in anunturile de vanzare

news

Primaria Bucurestiului, condusa de primarul Gabriela Firea, intentioneaza sa plateasca unei familii 5,2 milioane de euro pentru o cladire aflata pe strada Lipscani, in Centrul Istoric. In urma cu un an, familia Cristea cerea o suma situata sub cinci milioane de euro pentru vanzarea imobilului, anunta Cetateanul.net.

Luna trecuta, consilierii generali ai Capitalei au fost de acord cu proiectul sustinut de primarul Bucurestiul, Gabriela Firea, prin care municipalitatea cheltuie 5,2 milioane de euro pentru achizitionarea unei cladiri pe strada Lipscani. Este vorba de o cladire cu o suprafata utile de peste 1300 metri patrati si un teren de de peste 450 de metri patrati (mp), imobil cu doua etaje, situat in Centrul Vechi al Capitalei.

Conform votului dat de consilierii generali pe 22 februarie, Gabriela Firea poate achizitiona cladirea monument istoric din centrul Bucurestiului. Primaria si-a exprimat dreptul de preemtiune in achizitia imobilului de pe strada Lipscani nr. 26, iar proprietarii cer 5,2 milioane de euro.

In toamna anului trecut, imobilul a fost scos la vanzare la un pret de sub 5 milioane de euro. Gabriela Firea va numi o comisie de negociere a valorii de achizitie, iar banii necesari pentru cumparare vor fi prevazuti in bugetul local al Bucurestiului.

Proprietarii, Marius-Viorel si Veronica-Elena Cristea si Adrian Rafael Gheorghe. Ei vor incasa 5,2 milioane de euro sau o alta suma care va fi „negociata” cu PMB.

Marius Viorel Cristea lucreaza la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, iar sotia ocupa o functie de conducere la RA-APPS, sucursala Triumf. Astfel, Veronica Elena Cristea a fost nevoita anul trecut sa completeze o declaratie de avere. Din acest document nu reiese ca familia Cristea are in posesie imobilul de pe strada Lipscani pentru care se pregateste sa ia 5,2 milioane de euro de la Gabriela Firea, bani proveniti din bugetul Capitalei.

Contactat telefonic de Cetateanul.net, Marius Cristea a recunosc ca nu este vorba de o coincidenta de nume. El a declarat serios, incercand sa creada in ceea ce spune, ca sotia sa nu a trecut cladirea in declaratia de avere pentru ca nu a stiu de ea. El a spus ca i-a ascns nevestei decizia de a cumpara imobilul in 2012 pentru a-i face o surpriza. A spus ca a avut chiar un scandal monstru anul trecut, cand acesta i-ar fi spus in sfarsit ca ii face cadou o cladire de 5,2 milioane de euro. Afirmatiile lui Mariu Cristea nu se prea potrivesc, insa, cu alte date oficiale!

Primaria a decis sa-si exercite dreptul de preemptiune si sa transforme cladirea in spatiu cultural pentru Teatrul Dramaturgilor/Teatrul Foarte Mic, se mai arata in documentul citat. Cladirea are o suprafata construita de circa 2.500 de mp si trei etaje.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: