externe

„Inca o asezare eliberata!”. Duminica, un nou anunt victorios al presedintelui Zelenski – Video

Fortele ucrainene au eliberat asezarea Chkalovske din regiunea Harkov de fortele rusesti, a declarat duminica presedintele Volodimir Zelenski pe Telegram.

„Inca o asezare eliberata! Datorita brigazii mecanizate separate 14, care poarta numele printului Roman cel Mare, steagul ucrainean a revenit in Chkalovske, regiunea Harkov”, a anuntat Zelenski duminica, citat de CNN.

Ucraina a anuntat duminica aceasta ca trupele sale au recucerit in septembrie peste 3.000 de kilometri patrati de teritoriu de la trupele ruse in timpul unei contraofensive in nord-estul tarii, transmite agentia France Presse.

„De la inceputul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri patrati au reintrat sub control ucrainean”, a declarat intr-un comunicat Valeri Zalujnii, comandantul sef al armatei ucrainene.

„In jurul Harkovului, am inceput sa avansam nu doar in sud si est, ci si catre nord. Ne aflam la 50 de kilometri de granita” cu Rusia, a explicat militarul ucrainean.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Presedintele libertarian Javier Milei face minuni in Argentina: inflatia in aceasta tara a scazut de la 300% la doar 11% in doar cateva luni

Argentina a fost, de-a lungul timpului, o tara cu guverne falimentare, colapsuri economice si incapacitate…

28 de minute ago

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a intalnit cu premierul armean Nikol Pasinian, dupa luni de tensiuni intre cele doua parti

Presedintele rus Vladimir Putin a avut miercuri o intrevedere cu premierul armean Nikol Pasinian, a…

43 de minute ago

Partidul vicepremierului italian Matteo Salvini, dat in judecata de o tanara a carei imagine a fost folosita pentru un afis electoral rasist al acestuia

O femeie a carei fotografie a fost folosita fara acordul ei intr-o campanie de afisare…

59 de minute ago

Presedintele Klaus Iohannis, la decernarea premiilor Distinguished International Leadership: „SUA nu au un aliat mai bun decat Romania”

Presedintele Klaus Iohannis a primit premiul Distinguished International Leadership pentru anul 2024, acordat de Consiliul…

O oră ago

Seful contraspionajului polonez: „Moscova este pregatita sa invadeze parti din Estonia si Suedia pentru a testa reactia Occidentului”

Vladimir Putin este pregatit sa lanseze o invazie asupora unor tari NATO si sa anexeze…

11 ore ago