Inca o data, Presedintia il pune la punct pe Tariceanu. Seful Senatului si-a pierdut controlul si a recurs la un limbaj licentios

news

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi, a afirmat, joi, ca presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, foloseste un limbaj licentios si i-a transmis ca presedintele Klaus Iohannis isi doreste ca Guvernul sa aiba rezultate bune pentru Romania.

„Domnule Tariceanu, da, adevarul doare, dar acest lucru nu este un motiv sa folositi un limbaj licentios, sa jigniti si sa spuneti in spatiul public lucruri care nu au nicio legatura cu realitatea”, a declarat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.

Ea a precizat ca presedintele Klaus Iohannis reitereaza faptul ca persoanele cu probleme penale nu trebuie sa se afle in conducerea statului.

„Presedintele respecta pe deplin rezultatul votului care a condus la constituirea actualei majoritati si isi doreste ca Guvernul sa aiba rezultate bune pentru Romania. Presedintele considera ca o legiferare transparenta de tip european este fundamentala pentru intarirea statului de drept si consolidarea parcursului democratic al Romaniei”, a adaugat Dobrovolschi.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat joi ca seful statului se face ca nu vede deficientele din functionarea institutiilor care alcatuiesc statul de drept din Romania si „patroneaza un sistem de putere corupt”.

„In Romania, in momentul de fata, avem serioase deficiente in privinta functionarii institutiilor care alcatuiesc statul de drept. Sunt abuzuri incredibile care sunt aduse in atentia publica de presa (…), sunt oameni care si-au luat inima in dinti, cum se spune, si au inceput sa vina sa marturiseasca avatarurile prin care au trecut sau nelegiuirile care se petrec in institutiile in care au functionat si presedintele intoarce capul si spune „eu nu vad lucrurile acestea”. Evident ca le vede, dar nu vrea sa le recunoasca pentru ca situatia ii foloseste. Pana la urma, el este cel care patroneaza acest sistem de putere corupt din Romania”, a afirmat Tariceanu intr-o conferinta de presa la Senat.

Intrebat cum vede afirmatiile presedintelui potrivit carora cei care au probleme cu legea sa nu faca parte din Guvern, Tariceanu a spus ca Iohannis este si el om politic, care s-a bucurat de prezumtia de nevinovatie cand a fost ales presedintele Romaniei.

„Cand aud declaratiile astea, am de multe ori senzatia ca printre noi, am o revelatie asa, s-a coborat Duhul Sfant si care ne da noua sfaturi, pacatosilor. Noi, pacatosii, suntem oamenii politici si Duhul Sfant ne da sfaturi. Cred ca presedintele uita ca este la fel de om politic ca si noi toti. Al doilea lucru pe care il uita este ca functioneaza in dreptul fiecaruia, si in dreptul domniei sale, prezumtia de nevinovatie, de care s-a bucurat cand a fost ales presedinte al Romaniei”, a sustinut Calin Popescu-Tariceanu.

El l-a acuzat totodata pe seful statului ca doreste „ca actualul Guvern sa fie destramat” si inlocuit de un guvern tehnocrat in perspectiva alegerilor din 2019.

„Am putea la un moment dat sa ne trezim cu astfel de cereri pe diferite hotarari de guvern pentru toti membrii Guvernului. Stau si ma intreb daca nu cumva chestiunea asta i-ar conveni domnului presedinte, ca actualul Guvern sa fie destramat, prim-ministrul, practic, sa fie nevoit sa isi dea demisia si sa mai ne trezim inca o data cu un guvern de tehnocrati, pentru ca se apropie alegerile prezidentiale din 2019. Daca pana mai ieri — alaltaieri poate aveam niste mici dubii ca asta e planul pe care il urmareste, astazi, dupa declaratiile de astazi si de acum doua zile, nu mai am niciun dubiu. Presedintele sapa cu ravna la fundatia acestui guvern, care e majoritatea parlamentara si nadajduieste sa o dea jos”, a conchis Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: