Inca o decadere umilitoare a lui Rafila. A ajuns aghiotantul lui Alfred Simonis: „Vlad Voiculescu nu este capabil sa gestioneze pandemia”

politica

Alexandru Rafila a sustinut marti o conferinta de presa alaturi de deputatul PSD Alfred Simonis, el vorbind  in urma acestuia desi subiectul era Ministerul Sanatatii. Rafila a afirmat ca PSD se grabeste cu motiunea simpla impotriva ministrului Sanatatii pentru a ii da ocazia premierului Florin Citu sa aiba un argument solid de a solicita partenerilor de coalitie remanierea lui Vlad Voiculescu.

Rafila a sustinut ca inclusiv vicepremierul Dan Barna a recunoscut ca Vlad Voiculescu nu are calitati manageriale, „ca nu este un diamant al managementului”, insa „imediat a spus ca este varful de lance al pandemiei”.

„Sfideaza logica o astfel de abordare si cred ca mai ales partidul din care provine putea sa gaseasca o solutie rezonabila. Noi ne grabim cu aceasta motiune pentru ca sa ii dam ocazia domnului prim-ministru sa aiba un argument foarte solid in a solicita partenerilor de coalitie remanierea domnului ministru Voiculescu, pentru ca, pana la urma, dincolo de jocuri politice, cred ca cel mai important lucru este ca la Ministerul Sanatatii sa fie un ministru si o echipa competenta, capabila sa gestioneze aceasta pandemie”, a a spus Alexandru Rafila marti la Parlament.

Acesta a mai explicat ca sistemul de sanatate e suprasolicitat din cauza lipsii de actiune a Ministerului Sanatatii si indirect acest lucru a dus la accidentul de la Victor Babes.

„Acel accident nefericit de aseara, sigur ca nu are o legatura directa cu Ministerul Sanatatii sau cu Vlad Voiculescu, dar este un accident care se intampla cu suprasolicitarea sistemului de sanatate si cu lipsa unei actiuni din partea Ministerului Sanatatii. Inactiunea ministerului ne-a dus intr-o situatie in care nu mai cunoastem care este realitatea in ceea ce priveste evolutia bolii, unde se inregistreaza in mod real mai multe cazuri, care ar trebui sa fie masurile care sa limiteze transmiterea infectiei si aparitia de cazuri noi”, a completat Rafila.

Reprezentantul Romaniei la OMS considera ca este foarte ciudat ce se intampla in prezent, fiind o pasare a responsabilitatii catre alte persoane sau institutii.

„Ajungem intr-un registru usor emotional, in care ministrul Sanatatii spune ca principala activitate a ministerului e ca trebuie sa ia legatura cu pacientii transportati intempestiv de la Spitalul Foisor. E foarte bine ca a facut lucrul acesta, dar nu asta este rolul Ministerului Sanatatii. N-am vazut nicio masura dupa incendiul de la Matei Bals care sa se coreleze cu cresterea sigurantei pacientilor in raport cu zonele in care ei sunt spitalizati. S-a ajuns intr-o situatie limita, si atunci se cauta pasarea responsabilitatii, scuze si se tot invoca greaua mostenire. Pana de curand, „greaua mostenire” era de la PSD, acum vedem ca greaua mostenire se refera la guvernul precedent condus, in mod paradoxal, de domnul Ludovic Orban, care astazi a intarziat dezbaterea in Parlament a acestei motiuni”, a adaugat Rafila.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis marti ca motiunea simpla a PSD intitulata „Pentru ca romanii sa traiasca, Vlad Voiculescu trebuie sa plece” sa fie dezbatuta intr-un plen lunea viitoare si votata intr-un alt plen, miercuri.

Mai mult despre:

Comentarii: